Még nem késő, de érdemes sietni: legkésőbb eddig postázz, hogy karácsonyra megérkezzen

Fontos dátumot közölt a Magyar Posta a karácsonyi csomagokkal kapcsolatban.

Meddig adjuk fel a karácsonyi csomagokat?

Egyre közeledik a karácsony, ami sok szektorban az év legforgalmasabb időszaka. Így van ez a Magyar Posta Zrt. esetében, akik decemberben az ajádékok és az ünnepi csomagok miatt megnövekedett forgalomra számíthatnak. Panulin Ildikó szóvivő elmondása alapján a csúcsszezonra a megnövelt létszám mellett kölcsönzött munkaerővel készülnek, több futárnál pedig bankkártyás fizetésre alkalmas POS-terminál is lesz – írta meg az Infostart.

Akik szeretik online intézni a karácsonyi ajándékok beszerzését, azoknak a biztonság kedvéért érdemes minél hamarabb megrendelni a kívánt ajándéktárgyakat. A Magyar Posta szóvivője az év végi szezont illetően elmondta, a nagyobb webshopok általában már november második felétől megkezdik az akcióikat, amiben decemberig nincs megállás, tehát egyértelműen ez az időszak a legsűrűbb az egész évet tekintve. A posta napi szinten a legtöbb csomagra december közepén számít, azzal kalkulálva, hogy az idei évben is rekordot fognak dönteni.

A Magyar Posta számára fontos, hogy az összes webáruházi partnerükkel, legyen az kicsi vagy nagy, egyeztessék a kapacitásokat, hogy körülbelül menyi csomagot fognak beszállítani, hiszen nekik mind munkaerőben, mind eszközben, járműszámban le kell követniük, rugalmassá téve a rendszer – hangsúlyozta a szóvivő.

A Magyar Posta ezzel kapcsolatban arra kéri az ügyfeleit, hogy a karácsonyra szánt küldeményeket legkésőbb december 20-ig adják föl a postákon, mert csak így tudják biztonsággal garantálni, hogy az megérkezik a címzetthez. Mint ismert, idén december 24-e péntekre esik, de az már nem munkanap, vagyis a futárok december 23-a estig dolgoznak és viszik házhoz a csomagokat. Akit viszont nem találnak otthon, az december 24-én még a nyitva tartó postákon át tudja venni a csomagot, ha értesítés érkezett róla. „De a csomagfeladást, azt javasoljuk, december 20-áig tegye meg mindenki” – ismételte meg.

Gondolkodsz azon, hogy befogadj egy háziállatot? Horoszkópodból kiderül, milyen állattal éreznéd magad a legjobban egy háztartásban.

Fotó és leadfotó: 123rf

Oldalak