Lifestyle

Gyakrabban kéne cserélni a pizsamát, mint gondolod: számos kellemetlen dologtól kíméled meg magad, ha így teszel

A pizsama az egyik legkényelmesebb viselet, s bár főként csak éjszakánként van rajtunk, az egészség és a higiénia szempontjából valójában jóval gyakrabban kellene cserélnünk, mint azt a legtöbben gondolnánk.

Nem mindegy, meddig viselsz egy pizsamát

Kevés kényelmesebb viselet van a pizsamáknál, ami nem csoda, hiszen könnyed, légáteresztő anyagból készülnek, melyek a bőrrel való érintkezésnél kellemes érzést, valamint szabad mozgást biztosítanak, ami pedig az alvás minőségére is pozitívan hat. Egy pizsama átlagosan 6-8 órát van napi rendszerességgel rajtunk, ráadásul a legtöbben közvetlenül fürdés vagy zuhanyzás után öltjük magunkra, így könnyen azt hihetjük, hogy jóval ritkábban kell cserélni, mint más ruhadarabjainkat – ám legyen akármilyen kényelmes és laza a hálóruha, nagyon könnyű beleizzadni, főleg a melegebb hónapokban. Galériánkban arról olvashatsz, milyen gyakran kellene cserélni és mosni a pizsamát:

Korábbi felmérésekből kiderült, hogy hogy a legtöbb férfi 13, a legtöbb nő pedig akár 17 napig hord egyetlen pizsamát, az ajánlott viselési idő azonban ennek csupán töredéke – elég csak arra gondolni, hogy testünk napi 30-40 ezer bőrsejtet veszít, melyeknek nagy része ruháinkon landol.
Kattints a további képekért!

Egy takarítási szakértő megszólalt az ágyneműk mosási hőmérséklete körüli vita kapcsán és kiderült, hogy sokkal alacsonyabb hőmérsékleten is lehet mosni, mint gondolnánk.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Fashion&Beauty
A menyasszonyi sminktrendek minden időszakban egyre megújulnak, nincs ez másként ősszel sem, amikor is a meleg színek lágy összhangja kerül leginkább előtérbe.
Lifestyle
Szeptember elején a fiatal nő hozzáment a szerelméhez, Dominikhoz: miközben a színpadon a vendégek mondták a beszédjeiket, a menyasszony össze akart bújni a vőlegényével. Majd hirtelen ellökte a...