Lifestyle

Kik építették a piramisokat Egyiptomban? Az biztos, hogy nem a rabszolgák!

Nem azok a szerencsétlen rabszolgák építették a piramisokat, akiket a filmekben korbácsütéssel sarkallnak munkára.

Nincs vége az összeesküvés-elméleteknek

A teóriák ősi idegenekről, gyíkemberekről, szabadkőművesekről vagy egy fejlett civilizációról szólnak. A tudósok megpróbálták felszámolni ezeket az alaptalan elképzeléseket, ám nem jártak sikerrel. Sőt, még mindig van egy másik makacs tévhit a piramisépítéssel kapcsolatban, amely évszázadok óta uralkodó nézed a köztudatban: a piramisokat rabszolgák építették. De nem.

Akkor mi az igazság?

Kattints a galériára!

A bizonyítékok arra utalnak, hogy a piramismunkások helyi lakosok voltak, akik fizetést kaptak a szolgálataikért. Ezt azért tudjuk, mert a régészek megtalálták a sírjaikat és egyéb leleteket a mindennapi életükből. 1990-ben a fáraók sírjaitól meglepően rövid távolságban a gízai fennsíkon számos szerény sírhelyre bukkantak. A régészek felfedezték az összes szükséges javakat, amelyekre a piramismunkásoknak szükségük volt a túlvilágra jutáshoz – olyan alapvető tárgyakat, amelyeket valószínűleg nem kaptak meg a közönséges rabszolgák. Ez is alátámasztja azt, hogy nem rabszolgák építették az ősi emlékműveket.
Kattints a további képekért!

Az egyiptomi uralkodónő, akit a világ egyik legszebb asszonyának tartottak, kígyómarással vetett véget életének. De milyen események vezettek e döntésig?

leadkép: 123rf.com, forrás: discovermagazine.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...