Ne dobd ki, ha penészes a paradicsom, így újra fel tudod használni

A paradicsom az egyik legkedveltebb és leggyakrabban használt zöldség a konyhában, de sokszor átéljük, hogy bepenészedik.
Azonban ilyenkor nem törvényszerű, hogy rögtön a kukában végezze
A paradicsom hűtőben történő tárolása valóban nem ajánlott, mivel a hűvös hőmérséklet hatására a paradicsom elveszíti ízét és állagát. A paradicsom optimális tárolási hőmérséklete 12-20°C között van, ami a szobahőmérsékletnek felel meg.
Emellett a hűtőszekrényben tárolt paradicsomok gyakran megkeményednek és elveszítik lédússágukat. Azonban ha a zöldség (ami igazából gyümölcs) nincs a hűtőben, ilyenkor megtörténik az, hogy a paradicsom megpenészedhet.
Hogyan tudod még ezután is praktikusan felhasználni, azt a galériánkban megmutatjuk!