Lifestyle

Birkózásmentes pelenkázás

Elérkezik az az idő, amikor a pelenkázás olyan érzés, mintha egy mini aligátort kellene lebirkózni és átpelenkázni. Ilyenkor jó, ha sikerül valamivel elterelni a baba figyelmét, de nagy segítség egy olyan pelus, amit sokkal könnyebb cserélni. Akár egy álló vagy éppen szaladó babán is.

Mikor érdemes váltani?

Amikor a baba eléri a kb. 6 hónapos kort, az események elkezdenek felgyorsulni. Eddig még csak a kiságyban, járókában forgott ide-oda. Most már felül, kúszik-mászik, végül eljön az idő, amikor képes önállóan mászni, felkapaszkodva állni. Ilyenkor az öltöztetés és a pelenkázás agyrém lehet, mert természetesen minden érdekesebb, mint a pelenkázás. Ilyenkor jön jól a bugyipelenka, mint például a Pampers Pants.

Mi a különbség?

A hagyományos pelenkák a fekvő, még helyben maradó babák számára kiválóak. Ráfektetjük a babát, könnyen letörölhető a popsi. Az oldalt záródó tépőzárak elengedő rugalmasságot és zárást biztosítanak, hiszen a baba még nem mozog annyit, hogy kinyíljanak.

A nagymozgások elérkeztével azonban már más kialakításra van szükség, ami egyben be is vezeti a babát a majdani fehérnemű használatába is. A bugyipelenka neve is elég beszédes, hiszen egy belebújós darab, ami oldalt rugalmas és perforált a könnyebb csere érdekében.

Szuperképességek

A bugyipelenkákkal nem kell kompromisszumot kötni nedvszívó képesség, szárazság vagy kényelem szempontjából. Ezek a termékek nemcsak hozzák a minimumot, de vannak olyan tulajdonságaik, amik túl is szárnyalják hagyományos társaikat.

A bugyipelenka már 3-as mérettől kapható, ami a 6-11 kg-os örökmozgókra jó, egészen a leszoktatós 5-ös méretig. Nedvszívó magja azonos a hagyományos társaival, és szárazon tartja a baba popsiját. Akár éjszakai használatra is megfelel, nem kell attól tartani, hogy átázik.

Az oldalsó rész kialakítása gumírozott, rugalmas, de elég erős ahhoz, hogy fenntartsa a pelust, ne csússzon le.

Legnagyobb előnye

A legnagyobb szupererő abban rejlik, hogy a bugyipelenka cseréje pisis pelus esetén pillanatok alatt elvégezhető. Vagy lehúzzuk az álló babáról, mint egy bugyit, vagy az oldalsó perforált csík mentén elszakítjuk, és úgy vesszük le. A tiszta pelus feladása akár játék is lehet, megkérhetjük a babát, hogy segítsen, adja a lábát. Így a folyamatos birkózás, hogy fel tudjuk csatolni a tiszta pelust, már a múlté.

Kakis pelus esetén kell a figyelemelterelés, és pár hónapra feltankolt türelemkészletek. Ez az időszak is elmúlik, és a pelusos kukát is elfelejthetjük.

Vannak persze olyan csemeték, akiknek folyamatosan valamilyen sürgős dolga akad, és bármilyen a pelenka, nem tud majd nyugton meglenni, amíg cserélünk. A bugyipelenkákkal így is megkönnyíthetjük az életet. A csere gyorsabb lesz, a baba bőre pedig ugyanolyan biztonságban van, mint a hagyományos pelenkákkal. A szülőknek meg talán kevesebb ősz hajszála.

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Lifestyle
Lifestyle
A cukkini egy igazi szuperzöldség, hiszen egyrészt igencsak sokoldalú, másrészt remek hatással van az egészségre. Ráadásul gyorsan is nő, viszont ha szeretnéd, hogy egész nyáron legyen termésed, nem...
Egészség
Bár az ecetes és a citromos víz rendkívül népszerű a diétázók körében, jobb elővigyázatosan és óvatosan fogyasztani ezeket az italokat, ugyanis nagy veszélyeket tartogathatnak egészségünkre nézve.
Sztárok
Apák napja alkalmából Katalin megosztott egy friss fotót, ahol Vilmos látható három gyermeke társaságában, ám a kép sokkal többet üzen, mint azt egyesek gondolnák.