Papírra vetett személyiségjegyek, avagy a grafológia rejtelmei

Az írásunkból sok mindent meg lehet állapítani, a betűk mérete, az írás dinamikája a személyiségünk számos rejtett titkát felfedi. A grafológia segíthet abban, hogy jobban megismerjük önmagunkat, olyan dolgokat is felfedezve, amelyekről eddig még tudomásunk sem volt.

Az élet számos területén alkalmazzák a grafológiát, azzal a céllal, hogy jobban megismerje az adott személyt. A nagyobb cégek személyzeti osztálya is előszeretettel foglalkoztat írásszakértőt, hogy még többet megtudjon leendő, vagy jelenlegi munkatársairól.

Tényleg elárulhatja írásunk, hogy milyen a személyiségünk?

imagesCAMHCLZP.jpg
 Az első dolog, amit megfigyelhetünk: a betűk dőlési szöge. Ha azt vesszük észre, hogy az íráskép jobbra dől, akkor az adott személyre jellemző a spontaneitás, illetve a közvetlenség.
Ha ezt látjuk, akkor egy nagyon nyitott személyiséggel van dolgunk.
 Ha balra dőlnek a betűink, akkor ennek az elérésében úgymond egy lefékező mozdulat szükséges,ezért egy tartózkodó, visszahúzódó temperamentum jellemző. A legtöbb ilyen emberre a megfontolt döntések, és a mértéktartás jellemző.
A harmadik verzió, mikor a betűk nem dőlnek se jobbra, se balra, ilyenkor egy tudatos, egyensúlytartó emberrel van dolgunk, aki követi az élet minden területén az arany középút elvét.
A betűk formája is sok mindent elárulhat!
Ezt követően meg lehet figyelni azt is, hogy milyenek a betűk formái. Ha telt betűket látunk, akkor érzelmes emberrel van dolgunk, aki egész életében a döntéseit érzelmi alapon hozza meg. Utalhat ugyanakkor, kihívó természetre, illetve hiúságra is.

hand-writing.gif
Ha valaki inkább a soványabb betűtípust részesíti előnyben, akkor őrá a szárazabb, racionálisabb gondolkodásmód a jellemző. Mindig az észérvekre hallgat, sosem követi el azt a hibát, hogy érzelmi alapon hozzon meg egy döntést.
Előfordulhat, hogy valaki a felső betűszárakat megnyújtja, és azokra fektet nagyobb hangsúlyt. Ilyenkor olyan emberrel van dolgunk, akik vonzódnak a misztikum felé, sőt nagyobb hangsúlyt kap életükben a vallás. Ezek az emberek gyakran elrugaszkodnak a valóságtól.
Ha a középső rész az, ami erőteljesebb, az öntudatos egyéniségre és magabiztosságra vall. Ha ezek túlságosan erőteljesek, akkor egoizmusról is beszélhetünk.
Ha az alsó betűkre fektetnek nagyobb hangsúlyt, akkor túlzott szexuális érdekeltségre vall. Ezek az emberek leginkább az ösztöneikre hallgatnak.
Egyes betűk is utalhatnak a személyiségünkre. Ha az m-betű utolsó szára erőteljesebb, akkor ez igazán lelkiismeretes személyiségre vall, akik nagy hangsúlyt fektetnek a munkájukra. Ha az o-betű nem záródik teljesen össze, akkor nyitott, beszédes emberekről beszélhetünk.
Ez egy röpke kis ízelítő volt a grafológia tudományából. Ha valaki részletesen szeretné a betűk rejtélyét megismerni, akkor jelentkezhet tanfolyamokra, sőt számos könyv a rendelkezésünkre áll.

 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!