Kislány találta meg a palackpostát, ami évtizedekkel vízbe dobása után ért partot

Japánból Hawaiira 37 év alatt jutott el az üzenet, amit egy iskolás gyerek írt hosszú évekkel ezelőtt, és most egy gyerek találta meg.

Üzenet a múltból

A Csiba prefektúrában lévő Csosi középiskola természettudományi klubjának diákjai az óceáni áramlatokat vizsgáló projektjük részeként 750 palackot vetettek az óceánba a Tokióhoz közeli Mijakedzsima szigeten 1984 és 1985 között – adta hírül az MTI a brit The Guardian és a japán Mainicsi újság riportja alapján.

A palackok nagyrésze az utóbbi 37 évben partot is ért, 1985 óta 17 helyen, köztük a Fülöp-szigeteken, Kínában, az Egyesült Államok nyugati partjain és Okinaván is kerültek elő a palackjaik közül. Utoljára 2002-ben találtak egyet a délnyugati Kagosima prefektúrához tartozó Kikaidzsima szigeten, aztán idén júniusban a kilencéves Abbie Graham a hawaii Paradise Park sziklás tengerpartján bukkant rá egyre, melyben japánul, angolul és portugálul kérték a megtalálót, hogy a mellékelt űrlapon lépjen kapcsolatba a középiskolával. Mindez azt jelenti, hogy a levél 6 ezer kilométerrel távolabb ért partot, mint ahol a vízbe vetették.

Abbie szeptember elején a kitöltött űrlapot el is küldte a Csosi középiskolának egy rajz kíséretében, mely őt magát és testvérét ábrázolta szusievés közben. Hajasi Dzsun, az iskola igazgatóhelyettese szerdán elmondta, úgy gondolták, az utolsó palackot Kikadzsimán fogták ki 19 évvel ezelőtt, és nem gondolták volna, hogy még 37 év múlva is felbukkan egy.

Az akkori klub egyik tagja, az 54 éves Mayumi Kanda azt mondta, az eset kedves emlékeket idézett benne a középiskolai éveiből. A mostani palack kilencéves megtalálója nagyon élvezte a kalandot, a Hawaii Tribune-Heraldnak elmondta, szeretne még több palackokat megtalálni.

A nő éppen jó ízűen falatozni kezdett volna, amikor olyasmit talált a hamburgerében, aminek semmi keresnivalója nincsen ott. Figyelem: ez a cikk nem azoknak szól, akik könnyen rosszul lesznek.

Fotó és leadfotó: 123rf

Oldalak