OTP Bank: eddig az ügyfelek rettegtek attól, hogy megcsapolják a bankszámlájukat, de most jön a fordulat

Az OTP Bank már régóta igyekszik figyelmeztetni az ügyfeleket az internetes bűnözők trükkjeire. Azonban most emelik a tétet Magyarországon, és sarokba szorítják a csalókat.

Persze ettől még továbbra is az ügyfeleknek kell többnyire résen lenni

Jó érzés látni, hogy egyre több olyan videó kerül fel az internetre Magyarországon is, ami azt mutatja be, hogyan nyal vissza a fagyi. A bűnözők bár nagyon jól építik fel a telefonos csalásokat, de a legtöbb ügyfél már ismeri a trükköket, és néha játékosan el is kezdik húzni a csalók agyát.

Múltkor az egyik vállalkozót az OTP Banktól hívták, de ezzel rögtön le is leplezték magukat, mivel a kiszemelt áldozat nem vezet ott számlát. Ezután az internetes bűnöző káromkodva le is csapta a kagylót.

Azonban sajnos vannak olyan ügyfelek, akik nem ilyen szerencsések, és áldozatokká válnak. Az OTP Bank és az ELTE azonban most hadat üzennek a banki csalóknak Magyarországon. A galériánkból kiderül, mire készülnek!

Az adathalász kísérletek, csalások célja, hogy az elkövetők az OTP Bankra vagy más vállalatra hivatkozva olyan adatokat csaljanak ki gyanútlan személyektől, amelyeket felhasználva hozzáférhetnek a csalás elszenvedőjének pénzéhez.
Kattints a további képekért!

Az internetes bűnözők egyre trükkösebbek, és ha nem vigyázol, könnyen eltűnhet a bankkártyádról a pénz.

Leadfotó: MTI Fotó – Róka László

Oldalak

Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.