Lifestyle

Milyen képességeid vannak? Lehetne belőled jó rendezvényszervező?

Sok olyan szakma van, ahol a képességek többet nyomnak a latban, mint az elméleti tudás, de a rendezvényszervezés különösen ilyen. Hiába tudja ugyanis valaki, hogy mik a legújabb szakkifejezések, ha nem képes rugalmasan hozzáállni ahhoz, ha a forgatókönyv változik egy eseményen. Te vajon alkalmas lennél rendezvényszervezőnek? Cikkünkből megtudhatod!

Az elmélet és a gyakorlat

Manapság az olyan képzéseket keresik az emberek e téren is, ahol az elmélet mellett a gyakorlatra is nagy hangsúlyt fektetnek. A MOE Rendezvényakadémia által indított online rendezvényszervezés tanfolyam éppen ilyen, hiszen itt tapasztalt szakemberek az oktatók. Ők is jól tudják, hogy olykor a lélekjelenlétre és a gyors döntéshozatalra sokkal nagyobb szükség van e szakmában, mint arra, hogy valaki fel tudja-e sorolni hazánk borvidékeit.

Ezen a tanfolyamon természetesen az elmélet is megtanítják, sőt, igen részletes a tananyag, a rendezvényszervezés minden területére kiterjed. A beiratkozók megtanulhatnak árajánlatot is készíteni, ütős prezentációkat összeállítani, és a protokollal kapcsolatos ismereteket is elsajátíthatják. Ezenkívül a rendezvénytechnikai eszközök használatának módját is megismerhetik, és a catering megszervezésének rejtelmeibe is betekintést nyerhetnek.

Sokkal gyorsabban és könnyebben lehet megtanulni a szakmához kapcsolódó alapismereteket egy ilyen képzésen, mintha egyetemre mennénk, vagy egy iskolarendszerű oktatásban vennék részt.

Itt is szerezhetünk tanúsítványt, de ami lényegesebb: a saját tempónkban haladhatunk, otthonról, kényelmesen, kiscsoportos keretek között végezhetjük el a kurzust. Attól sem kell tartani, hogy a gyakorlati dolgokról nem esik itt szó, hiszen az oktatók esettanulmányokkal is segítik a megértést.

Megvannak-e a képességeink?

Ha ezek után te is úgy gondolod, érdemes lehet elvégezni egy online rendezvényszervező képzést, vizsgáld meg, hogy a képességeid megvannak-e ahhoz, hogy jó szakember legyél! Nem is gondolnád, mennyi pluszra van szükség, íme, néhány elvárt kompetencia e téren:

  • rugalmasság
  • jó problémamegoldó képesség
  • kreativitás
  • precizitás, lényeglátás
  • utazási hajlandóság
  • proaktivitás

A munkakör ellátásához szükségesek a számítástechnikai ismeretek is, lehetőleg az átlagosnál magasabb szinten, hiszen olykor a marketingtevékenységek ellátása is a rendezvényszervező feladata.

Jogosítvány, angol nyelvtudás, a hazai tájegységek és a művészvilágban uralkodó trendek ismerete is előnyt jelent.

Mit tegyél, ha érdekel a szakma?

Jobb, ha minél előbb gyakorlatot szerzel, például önkénteskedsz. Ezt megteheted bárhol: fesztiválok, gólyatáborok, nyári-ősz eleji rendezvények idején elég sok lehetőség adódik mindenhol az országban.

Ezzel nemcsak tapasztaltabb leszel, hanem a kapcsolataidat is építheted, márpedig ez nagyon fontos dolog ebben a szakmában. Ha emellé hozzáteszed az elméleti tudást is, akkor esélyes, hogy hamarosan sikeres rendezvényszervezőként dolgozhatsz, akár nagyobb projekteken is.

Oldalak

Lifestyle
Utazás
December 10-től érvényes a MÁV–Volán-csoport új 2023/2024-es menetrendje, amely számos vonalon érinti a vasúti és a helyközi autóbuszos közlekedést, továbbá a HÉV-eket – közölte közlekedési társaság...
Sztárok
Nagyon úgy tűnik, hogy Joe Manganiello nem szomorkodott sokáig Sofia Vergarával való válása után, hiszen a színészre már is rátalált a szerelem egy 33 éves színésznő személyében.
Christmas
Az Időkép új térképe megmutatja, jelen állás szerint mekkora az esélye annak, hogy fehérbe borul a táj a lakóhelyeden karácsonykor.