Kiknek szurkolhatunk a tokiói olimpián? Ők a legnagyobb magyar éremesélyesek

Már csak pár napot kell várni az olimpiáig, ugyanis pénteken rendezik meg a koronavírus-járvány miatt 2020-ról 2021-re halasztott tokiói nyári ötkarikás játékok nyitóünnepségét. Összegyűjtöttük, mely magyar sportolók hozhatnak dicsőséget nekünk, és hogy az éremesélyesekre mikor érdemes figyelni. Vigyázat, ez néha éjszakázással járhat!

Hajrá magyarok!

A helyi idő szerint pénteken megrendezésre kerülő nyitóünnepséggel kezdetét veszi a 32. nyári olimpiai játékok, amelyet 2020-ra terveztek, de a világjárvány miatt 2021-ben rendeznek meg Tokióban és augusztus 8-án zárul. Jelenleg 173 fős az ötkarikás játékokon szereplő magyar csapat, akiknek a pandémia miatt szigorú biztonsági előírásoknak kell megfelelniük a megnyitón szintúgy, ahogy a nézők nélkül, üres lelátók előtt zajló versenyeken is. „A bevonuláson részt vevő versenyzőknek a stadionon kívül két-, belül pedig egyméteres távolságot kell tartaniuk egymástól, és végig maszkot kell viselniük” – jelentette ki csütörtökön Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára, írta meg a hirado.hu. A pénteki ünnepségen Mohamed Aida, lesz az egyik zászlóvivő, aki a hetedik olimpiáján vehet részt és ezzel egyedüli magyar csúcstartóvá lép elő a tőröző. A másik az úszó Cseh László, aki ötödször lett olimpikon.

A koronavírus-járvány következtében bevezetett korlátozások miatt a hazai küldöttség tagjai több turnusban indultak, illetve indulnak Tokióba és hasonló módon érkeznek majd haza. A szabályok szerint a sportolók legfeljebb öt nappal a versenyük előtt érkezhetnek meg a játékokra és utána legkésőbb két nappal el kell hagyniuk az olimpiai falut. Rekordszámú, 60 ezer rendőr teljesít szolgálatot az olimpia alatt, mellettük pedig biztonsági őrök is ügyelnek majd a rendre.

Vegyük sorba kiknek szurkolhatunk a tokiói olimpián a különböző versenyszámokban – lapozz!

Oldalak