Átvehetnéd a helyét? Jelek, hogy okosabb vagy, mint a főnököd

Egyáltalán nem ritka, hogy a beosztott lekörözi a vezetőt.

1. Elhivatottabb vagy

Te még túlórázol, amikor ő már régen hazament? Nem facebookozással, instagramozással, hanem komoly munkával töltöd a napjaidat, ellentétben vele? Ha van egy feladat, nem szenvedsz, mint ahogy ő teszi, hanem megcsinálod? Amennyiben igennel feleltél a kérdésekre, akkor nyugodtan kijelenthetjük: okosabb vagy a főnöködnél. Légy büszke az elhivatottságodra, a munkaszeretetedre, mert nagy érték, ha valakire lehet számítani.

2. Kreatívabb vagy

A kreativitás nagyon nagy kincs, főleg egy olyan főnöknek, akinek nincsenek ötletei. Nem, ez nem derül ki azonnal róla, csak szép lassan, feladatok előtt, meetingek közben, amikor csak elvárja a szikrákat, noha az ő fejéből egy se pattan ki. Ha úgy érzed, építő gondolataiddal sokkal többet hozzáteszel a munkához, mint ő, akkor simán lekörözheted.

3. A feladataid határidő előtt készen vannak

Kapsz egy feladatot, aminek van egy határideje. Te annak rendje és módja szerint megcsinálod, egyrészt, mert szereted betartani a szabályokat, másrészt azért, mert minden ilyet kihívásnak fogsz fel, így minél hamarabb teljesíteni akarod. Aztán jön az arculcsapás: a "boss" napokig, hetekig, sőt hónapokig ül azon, amit elküldtél neki. Csoda, hogy azt mondjuk, te vagy az okosabb?

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: SocialWorkTutor

Oldalak

Szólj hozzá Te is!