Lifestyle

Cicát tartasz a lakásban? Akkor ezt az 5 szobanövényt azonnal dobd ki – Mind mérgező a macskák számára!

Lehet, hogy szépek és jól mutatnak a lakásban, de kis kedvenceid számára veszélyesebbek, mint gondolnád.

Cica vagy növény? Válassz!

A szobanövényeknek mint azt jól tudjuk, számos előnyük van: ha ügyesen választunk, akkor nem csupán lakásunk ékkövei lehetnek, de tisztíthatják a levegőt is. Azt azonban érdemes figyelembe vennünk, mielőtt beszereznénk egyet, hogy mérgező-e vagy sem, főleg ha háziállatokat is tartunk otthonunkban, hiszen jobb nem kockára tenni kis kedvencünk életét. A macskák esetében a mérgező növények általában gyomorpanaszokhoz vagy bőrirritációhoz vezetnek, míg súlyosabb esetekben szervi elégtelenségeket, görcsrohamokat, de akár halált is okozhatnak. Galériánkban összeszedtünk öt olyan közkedvelt szobanövényt, amit jobb távol tartani a cicáktól, hiszen komoly veszély is leselkedhet rájuk, ha ezeket megrágcsálják vagy megeszik!

Vitorlavirág A vitorlavirág egy igencsak gyönyörű beltéri növény, de erősen mérgező, a macskákra nézve pedig életveszélyes, ugyanis oldhatatlan kalcium-oxalátokat tartalmaz. Érdemes helyette fehér orchideát választani, ami hasonlóan szép, de nem veszélyes a háziállatokra, valamint meglepően könnyen életben is lehet tartani.
Kattints a további képekért!

Komoly veszély fenyegethet rád, ha nem iktatod be ezt az apró mozdulatot a mindennapi életedbe és szokásaid közé. Hogy miért? Cikkünkből megtudhatod!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Femcafe.hu 2023-ban is megrendezte az év egyik legcsillogóbb eseményét, az Inspiráló Nők Estjét. Büszkén mondhatjuk: az Inspiráló Nők Díjjal hagyományt teremtettünk - immár ötödik alkalommal...
Fashion&Beauty
Az Inspiráló Nők Estjén rengeteg sztár részt vett, köztük Tóth Gabi is, aki nemcsak vendég volt, de elő is adta legújabb dalát.
Fashion&Beauty
Elképesztő ruhakreációkban léptek a vörös szőnyegre a magyar hírességek.