Lifestyle

Vett egy doboz epret a nő: kis híján elájult, amikor otthon meglátta, milyen élőlény mászik elő belőle

A Manchesterben élő 29 éves nőnek egy pillanatra földre gyökerezett a lába, amikor ráébredt, hogy a doboz nem csupán gyümölcsöt tartalmaz.

Különös "szuvenír" az eprek között

Nincs is laktatóbb és egészségesebb egy kis epernél: valószínűleg ez járt annak a 29 éves manchester-i nőnek a fejében is, aki nemrégiben betért egy Lidl áruházba, és egy egész vödörrel vásárolt a közkedvelt finomságból. Arra azonban legmerészebb rémálmaiban sem gondolt volna, hogy a termékkel együtt egy fura, apró termetű élőlényt is "megvesz". A BBC arról ír, hogy hősnőnket óriási meglepetés érte, amikor otthon kinyitotta a hűtőszekrényt, és belenézett az epresdobozba, a szamócák között ugyanis megbújt egy gekko is. Az állat körülbelül 2,5 centiméteres lehetett, és a 29 éves hölgy szerencsére gyorsan visszanyerte a lélekjelenlétét első, őszinte döbbenetét követően: fogott egy kanalat, és az eszköz segítségével sikerült egy műanyag edénybe tennie az állatot. Nem volt könnnyű dolga, ugyanis állítása szerint a piciny hűtőlakó nagyon gyorsan mozgott. A nő ezután rögtön hívta az állatvédőket, akik elvitték a gekkót.

Fogalmam sincs, hogy egy ilyen apró állat hogyan élte túl a hosszú utat egy lezárt konténerben - nyilatkozta később Rachel Henderson, az RSPCA egzotikus állatokra szakosodott munkatársa, aki arról is beszámolt, hogy a 29 éves hölgy egy úgynevezett gyűrűs faligekkót (Tarentola annularis) talált az epresdobozban.

Henderson hozzátette: gyakran megesik, hogy valaki véletlenül "hazavisz" egy gekkót, de az esetek többségében nehéz megtalálni az állatokat, ugyanis remekül tudnak alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez.

Fotó: 123rf

A család kálváriája 2022 karácsonyán kezdődött: azt hitték, csupán közönséges nyakfájás kínozza négyéves gyermeküket, a kijózanító valóság azonban egy csapásra letaglózta őket.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A balayage igen népszerű festési technika, azonban nemrégiben igen populáris lett a kistestvére, a foilayage.
Home&Design
Az év kültéri trendeket bemutató mottója bőségről árulkodik: még több könnyedség, még több szín és még több elegancia.
Lifestyle
A Mérleg fantasztikus lehetőségeket kap az élettől. Napi horoszkóp!