Márciustól újra kinyithatnak a mozik New Yorkban

Ugyanakkor csak teljes kapacitásuk 25 százalékát használhatják, egy vetítőteremben egyszerre pedig csak 50 fő tartózkodhat. A színházak egyelőre zárva maradnak, most még csak a filmrajongók lélegezhetnek fel a Nagy Almában.

Korlátozott újranyitás

Korlátozottan bár, de márciustól újra kinyithatnak a mozik New Yorkban - írja a Variety. A Nagy Alma filmszínházai a közeljövőben csupán teljes kapacitásuk 25 százalékát használhatják, és egy vetítőteremben egyszerre legfeljebb 50 fő tartózkodhat majd. Andrew Cuomo, New York állam kormányzója bejelentette, hogy a maszkviselés mindenki számára kötelező lesz a vetítések alatt, valamint a kötelező védőtávolság betartására is ügyelni kell, s nenem marad el a folyamatos fertőtlenítés sem. Nemrégiben a város legnagyobb rendezvényhelyszínei is újranyithattak (igaz, csak részlegesen), köztük a híres Madison Square Garden is, sőt április 9-től a szabadtéri vidámparkok is látogathatók lesznek. A jó hír a legnagyobb mozivállalatok tőzsdei szereplését is befolyásolta: az AMC részvényei 13,5 százalékkal, míg a Cinemark papírjai 7,5 százalékkal erősödtek.

Fotó: 123rf

Egyszerre különös hangulatú mozgóképes drogtrip, fullánkos szatíra, ragyogó társadalomrajz és hasfalszaggatóan vicces komédia: az 1996-os Trainspotting immár negyedszázada megkerülhetetlen kultfilm. Eleven karakterei, markáns hangulata és fantasztikus, azóta is úton-útfélen idézett párbeszédei ma is elbűvölik a mozirajongókat.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!