Neverland: A hely, ahonnan nemhogy szabadulni, de eljönni is alig akarsz

Hogy miért, annak persze számos, igencsak nyomós oka van. Kezdve a prémium italoktól a minőségi, klasszikus ételeken át a szuperjófej csapatig, s ha önmagában ez még mindig nem lenne elég, akkor ráadásként ott van a különleges szabadulószobák izgalma is. Hát igen, ez a Neverland... (x)

Egyedülálló élmény

"Én még ilyen király helyen nem jártam, de nem is hiszem, hogy van még hasonló a közelben" - hangzott el az előbbi mondat egy kollégám szájából a már hagyománnyá vált kora őszi csapatépítő foglalkozásunk után, s, hogy mennyire igaza volt, talán ő maga sem tudta. A főváros szívében, a Dohány utcában található Neverland a maga nemében ugyanis valóban egyedülálló, nem csak a közelben, de egész Európában.

Szabadulószobákat persze könnyen találhatunk már nem csak Budapesten, de akár több nagyobb vidéki városban is, ennyire komplex szolgáltatást nyújtó, a játékélményen felül további program-, étkezési- és kikapcsolódási lehetőségeket biztosító helyszínt azonban valóban csak a Neverland kínál. Különleges adottságai miatt éppen ezért bárki megtalálhatja itt a számításait, legyen szó családi játékról, baráti összejövetelről, vagy akár céges csapatépítőről.

5 szabadulószoba -
60 perc merő izgalom

  • RÁCSOK MÖGÖTT - Szökés a vesztőhely elől
  • ZÁRT OSZTÁLY - Szabadulás az őrültek házából
  • MÁGUSPRÓBA - Hajsza az eltűnt elixír receptje után
  • NAGY VADNYUGATI RABLÁS - Fogd a szajrét és fuss!
  • ŰRHAJÓ - Avagy, az asztronauták megmentése

Foglalj szobát egy kattintással!

A legfontosabb dolog

A Neverland bár egyet jelent a szabadsággal és a lazasággal, egy dolgot nagyon is komolyan vesznek: ez pedig a minőség. És ezt most kéretik a szó szoros értelmében venni. Ugyanis nem csak a szabadulószobák színvonalára, vagy a helyszín ízlésesen fiatalos kialakítására gondolunk ez alatt, hanem olyan - nüansznyinak tűnő, de annál fontosabb - dolgokra is, mint a személyzet figyelmessége, a játékmesterek képzettsége vagy az ételek és italok kifinomult ízvilága, amik mind hozzájárulnak ahhoz, hogy valóban felhőtlen időtöltésben lehessen részünk.

Prémium italok és klasszikus ételek

A hely esszenciáját pont az adja, hogy nem csak célzottan, a játékélményért jöhetünk ide, hanem egy finom étel, vagy minőségi ital elfogyasztásához is bármikor betérhetünk. Már csak azért is érdemes, mert itt található Budapest legjobb és legkülönbözőbb ízvilágú Gin & Tonic kínálata, amiből ottjártunkkor mi is alig győztünk válogatni. Nem számít, hogy egy kis áfonyás-vadmálnás ízvilágra vágyunk, vagy inkább marokkói fűszeres, esetleg egzotikus amazonasi ízeket keresünk, a Neverland bárjában ezt mind megtalálhatjuk.

Emellett persze fogyaszthatunk ínyenc signature koktélokat, különleges füstös skót-, vagy kifinomult japán whiskeyket, lágy, melaszos karibi rumokat, prémium évjáratos pálinkákat, autentikus Cognacokat, magyar, francia és argentin borokat, de számos nemzeti sörkülönlegesség közül is válogathatunk.

Az ételkínálatra sem lehet panasz, hiszen a klasszikus amerikai burgereken túl kérhetünk akár kacsamellet fügemártással, édesburgonyával, füstölt kecskesajtos salátát katalán olívaolajjal, tatár beefsteaket pirítóssal, lazac steaket vagy akár egyszerű rántott szezámmagos csirkemell csíkokat is. Plusz pirospont, hogy a speciális étrendet követők is megtalálhatják itt a számításaikat, ha glutén- vagy laktózérzékenyek vagyunk, nyugodtan jelezzük előre már a foglaláskor, így mire megérkezünk, a séf olyan ajánlattal fog készülni, amit mi is fogyaszthatunk.

Gondoltad volna?

A Privát szoba számos italkülönlegességet rejt, melyek közül az egyik legkiemelkedőbb az a Bunnahabhain Ice Cream Shack 1990 Whisky, amit csak itt lehet kapni az egész országban. Ez az a whisky, amit Islay szigetén készítettek még 1990-ben, a piacra kerülése után pedig mindössze 306 üveg vált elérhetővé belőle a világon.

VIP Privát szoba

A hely VIP privát szobája igazi kuriózum, ami a nagy nyilvánosságtól elrejtve, akár a hátsó bejáraton keresztül is megközelíthető. A szobába lépve olyan érzése támad az embernek, mintha visszautazott volna pár évtizedet az időben, amit a füstölt, olajozott tölgyfa parketta, a Chesterfield kanapé és a zamatos szivarok aromájának keveréke csak még inkább felerősít. A szoba komplett kialakítása nagyon korhű, igazán egyedi élményben lehet része annak, aki eltölt itt néhány órát.

Éppen ezért talán nem is annyira meglepő, hogy a klasszikus szivarszobákat idéző helyiség falai között rendszeresen megfordulnak Magyarországon forgató hollywoodi színészek, stábok és széles körben ismert magyar hírességek is, hiszen minden feltétel adott akár egy üzleti tárgyalás vagy privát megbeszélés lebonyolításához, de ha csak egy kis exkluzív szórakozási lehetőségre vágynánk, a Neverland Privát szobája akkor is tárt ajtókkal várja vendégeit.

Fotók: neverland.hu
A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!