Lifestyle

Mi már tudjuk, mit csinálsz a hétvégén: fantasztikus családi programokkal vár a Nemzeti Múzeum!

A Magyar Nemzeti Múzeum Gyermekparadicsom címmel április 27-én, szombaton családi pikniket szervez a Múzeumkertben, ahol a közönség megtudhatja többek között, hogy milyen évszázados titkokat rejt a helyszín, mivel játszottak ott 100 évvel ezelőtt a gyerekek, de a Pál utcai fiúk kedvencét, a gojzit is ki lehet majd próbálni – írja az MTI.

Nagyszerű programok kicsiknek és nagyoknak

A Muzicska – 19. századi játszótérre az ötévesnél idősebb gyermekeket várják szüleikkel, akik megismerhetik, mivel játszottak a pesti gyerekek a Múzeumkertben régen – írják az intézmény közleményében.

A nagyobbaknak tűzzománc workshoppal készülnek, amelyen egyedi ékszereket alkothatnak a fiatalok. A programra külön jegyet kell váltani, és érdemes a helyet is időben lefoglalni – hívják fel a figyelmet.

A Kerti titkok családi kincskeresőre a kisiskolás korosztályt várják. Ezen a programon a résztvevők megismerhetik a kert rejtett zugait, a szobrok titkait és körbejárhatják a múzeumkert évszázados eseményeinek különleges helyszíneit. Képeslap a múltból címmel egy 19. századi nosztalgiai fotósarokkal is készülnek a szervezők, itt az érdeklődők felpróbálhatják majd a korabeli viseleteket és átélhetik a korszak eleganciáját.

A rejtélyes Pest-Buda nevű program során egy élő múzeumi nyomozásra várják a 12 évnél idősebbeket, akik detektívszerepbe bújhatnak és a városi legendák, titkok és rejtélyek nyomába eredhetnek. Ezen kívül lesz interaktív játékbemutató, ahol 50-100 évvel ezelőtti kirakók, társasjátékok és plüss állatok várnak felfedezésre.
Kattints a további képekért!

Egy tárlat, ahol a látogató a főszereplő, ahol eggyé válhat a művészettel. A madridi, barcelonai és római sikerek után az IKONO most Budapest belvárosában nyitotta meg legújabb élménygalériáját, több mint 10 immerzív és interaktív teremmel.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Lifestyle
Sztárok
A Glee című tévésorozat sztárja három tagból álló nevet választott a csöppség számára, a kommentelők azonban nem voltak maradéktalanul elégedettek a döntésével.
Sztárok
Mozifilmben csillogtathatja meg színészi tehetségét Marics Peti, méghozzá az idén debütáló Hogyan tudnék élni nélküled? című zenés-vígjátékban. A ValMar duó énekese nagyon izgatott a készülő...
Lifestyle
A gyógyíthatatlan neurodegeneratív betegséggel, ALS-sel küzdő alkotmányjogász úgy ítélte meg, az életvégi döntések meghozatalának magyarországi tilalma alapvető emberi jogait - különösen az emberi...