Húszezer embert olthattak be egy német orvos illegális vakcinájával

November 28-án a német rendőrségnek kellett közbelépnie, amikor két orvos illegális koronavírus elleni vakcinákkal kezdett beoltani embereket Lübeckben.

"Mi a pácienseinknek tartozunk felelősséggel"

Egy német orvos saját fejlesztésű, illegális vakcinájával olthattak be húszezer embert - írja a Bild alapján a Telex.hu. November 28-án a német rendőrségnek kellett közbelépnie, amikor két orvos illegális koronavírus elleni vakcinákkal kezdett beoltani embereket Lübeckben. A két szakember a Winfried Stöcker által kifejlesztett, illegális oltóanyagot juttatta 107 ember szervezetébe. Amikor a helyi rendőrség megjelent a helyszínen, még körülbelül hatszáz oltakozó várt a sorára.

A 74 esztendős Winfried Stöcker egyébként laboratóriumi szakorvosként dolgozik, korábban pedig a német hadsereg orvosaként tevékenykedett. Korábban ő vásárolta meg a lübecki repülőteret, ahol a szóban forgó oltási akciót is megszervezték. A Stöcker által kifejlesztett vakcina semmiféle klinikai tesztelésen nem esett át.

A szakember a Bildnek úgy nyilatkozott: minden orvosnak jogában áll olyan készítményt előállítani, mellyel segíthet embertársain. "Mi a pácienseinknek tartozunk felelősséggel, nem az államnak" - mondta Stöcker.

Fotó: 123rf

Lapozz, a második oldalon folytatjuk!

Oldalak

  • 1
  • 2