Nem lehet elég korán kezdeni - Vegyetek részt Ti is az EnergiaKalandban!

Az E.ON 2008-ban indította útjára EnergiaKaland elnevezésű oktatási programját. A program új elemeként a „Kalandos történetek Energiaországból” című mesekönyv és foglalkoztató füzet az óvodás korú gyerekeket ismerteti meg az energiával. (x)

Nem lehet elég korán kezdeni

Az EnergiaKaland elnevezésű oktatási program a gyerekek körében hivatott meghonosítani az energiatudatos gondolkodásmódot, hogy a mai fiatalok felnőve már életük természetes részének tekintsék a felelős energiafelhasználást. A program játszva tanít, hiszen az energiatudatossággal kapcsolatos kérdéseknek ott van a helye már az óvodákban és az iskolákban is. A felelős energiafelhasználás, a fenntarthatóság közös jövőnk záloga, életünk elengedhetetlen része.

Kalandos történetek Energiaországból

Nemrég mutatták be az oktatási program legújabb darabját is, amelynek köszönhetően már nagyon korán, az óvodában elkezdhetik az ismerkedést a gyerekek az energiával és annak tudatos felhasználási módjaival. Az E.ON által kiadott „Kalandos történetek Energiaországból” című kötet létrejöttében több szakmai közreműködő vett részt, hogy a gyerekek számára is hasznos és élvezetes anyag születhessen.

Olyan aranyos meséken keresztül formálja a gyerekek energiatudatosságát a könyv, amelyeket akár esti meseként is boldogan olvasnak a gyerekek, hiszen Zűrmanó, Tündér Titanilla, Energiatudatos Elemér és társai igazán izgalmas kalandokba keverednek történetről történetre. Ráadásul a mesékben megszerzett tudást a gyerekek a könyvhöz tartozó foglalkoztató füzet feladatainak megoldásánál is kamatoztathatják, amely megerősíti bennük a játékosan leírt információkat.

Töltsd le Te is gyermekednek!

A könyv bemutatóján Károlyi Zsuzsanna, az E.ON Hungária kommunikációs vezetője elmondta, hogy az energia világa egy olyan téma, aminek nincs mese szakirodalma, óvodások számára még számtalan megismerési lehetőséget tartogató, kiaknázatlan lelőhely, műfajában valószínűleg ez az első mesekönyv. A könyv online bárki számára elérhető itt, nyomtatott változatokat pedig az óvodapedagógusok igényelhetnek díjmentesen a www.energiakaland.hu oldalon.

Ha most velünk játszol, Tiéd lehet az 5 db Energiakaland mesekönyv és foglalkoztató füzet egyike!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!