Elképesztő dolog történik a Marssal, a tudósok most leleplezték a rejtélyt a világ előtt

A Mars titkai folyamatosan meglepetést okoznak a kutatóknak. Most az InSight űrszonda adatai szállították a nagy leleplezést!

Erre senki sem gondolt volna a Marssal kapcsolatban

Óriási dolog lesz, ha egyszer végre tényleg ember léphet majd a Mars felszínére. Egy ilyen óriási téttel bíró küldetést azonban nem könnyű összehozni.

Most jelenleg gond van a Mars Sample Return (MSR)-küldetésével is, mely a Perseverance rover által a Marson összegyűjtött por- és kőzetminták hozná vissza a Földre. A NASA megkapta a feladatot, hogy hamarabb kell lezárni az űrmissziót, hogy faragni tudjanak a költségvetésből.

A kutatók persze közben dolgoznak, és a galériánkban meg is mutatjuk, hogy mit fedeztek fel a Marssal kapcsolatban.

Az InSight geológiai robot űrszondát a NASA 2018 tavaszán indított a Marsra egy Atlas V rakétával a Vandenberg légitámaszpontról. A feladata a bolygó belsejének a kutatása volt.
Kattints a további képekért!

A Csuzsung rover adatai alapján derült ki, hogy mi található a Mars felszíne alatt.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Lifestyle
Az alábbi három csillagjegy egyike alatt születtél? Akkor várhatóan a te hetedet is próbatételek nehezítik meg.
Fashion&Beauty
A forró hónapok megérkezésével nemcsak a ruhatárunk frissül fel könnyed, szellős darabokkal, hanem a sminkünk is új, élénkebb és frissebb irányt vesz.
Lifestyle
A cukkini egy igazi szuperzöldség, hiszen egyrészt igencsak sokoldalú, másrészt remek hatással van az egészségre. Ráadásul gyorsan is nő, viszont ha szeretnéd, hogy egész nyáron legyen termésed, nem...