Nagy retró mesekvíz - Te mennyit ismersz fel közülük a képek alapján?

Felszálltunk a nosztalgia vonatra és összeszedtük a legmenőbb retró meséket egy kvíz erejéig, amit szinte senki sem tud hibátlanul megoldani! Neked sikerül?

Gyerekkori csodák

Ma már számtalan mesét sugároznak a különböző kábelcsatornákon, így ha bekapcsoljuk a tévét és véletlenül meghalljuk kedvenc gyerekkori meséink főcímdalát - gondoljunk csak a Mézga családra - akkor biztosan leragadunk egy kicsit a képernyő előtt akkor is, ha már túl vagyunk a negyedik x-en. Nosztalgiázni nem bűn! A következő kvízben egészen 1963-tól 1990-ig bezárólag szerepelnek különböző külföldi, illetve hazai animációs filmek. Te mennyit tudsz belőle? Melyik volt a kedvenced?

Kezdjük!

Az RMS Titanic brit Olympic osztályú utasszállító hajó korának legnagyobb utasszállító óceánjárója volt. Elsüllyeszthetetlennek tartott rekeszes hajótörzzsel rendelkezett, ennek ellenére mégis már a legelső útján elsüllyedt, miután jéghegynek ütközött 1912. április 14-én. Legalábbis sokan ezt gondolják, ám az egyik feltételezett túlélő ilyenről szót sem ejtett. Mi történt valójában?

Leadfotó: Wikipedia

Oldalak