Nagy őszi könyvajánló - Erről a 6 újdonságról ne maradj le

Kétségkívül az egyik legjobb dolog ősszel bekuckózni egy szuper könyv társaságában. 6 elképesztő újdonságot mutatunk neked, amik közül bármelyik tökéletes választás lehet ehhez a programhoz.

Palotás Petra: Recepciós kisasszonyok

Egy lebilincselő történet az 1920-as évekből.

Szőlőssy Dalma, egy sváb-magyar család ifjú kisasszonya, apja rokoni kapcsolatainak köszönhetően Bécsbe utazik, hogy az osztrák főváros egyik legelegánsabb szállodájában szobalányként próbáljon szerencsét. Egy félig-meddig véletlen okán azonban néhány hét elteltével a recepción találja magát, ahol kolléganőivel nem csupán a neves hotel mindennapjait forgatják fel, hanem belevetve magukat a pezsgő város forgatagába, a saját életüket is. Hogyan válik egy félénk budapesti lány érett, a nők egyenjogúságáért harcoló fiatalasszonnyá? Mennyit ér a barátság az olykor emberpróbáló időkben? Valóban felment-e bennünket a vétkeink alól a határtalan szerelem? Palotás Petra legújabb regényében, a Recepciós kisasszonyokban a varázslatos 1920-as évekbe repít vissza bennünket, hogy részesei lehessünk egy korhű pillanatképekkel életre keltett, feledhetetlen történetnek.

Nem borító alapján választunk könyvet, ugye? Mégis hazudnék, ha azt mondanám, nem az fogott meg elsőre. A vintage elemekkel tűzdelt kép tökéletesen megadja a hangulatot a történethez, ami végül magától is elragad. Egy igazán kellemes, izgalmas olvasmány, ami elkalauzol az 1920-as évek charlestonnal fűtött világába, amely nem kevés titkot rejteget.

Pap Éva: Mielőtt lemegy a nap

Az ​eltörölhetetlen múlt.

1950. Szarajevó, Bosznia. A szabadkai Mijo és az Adria mellől származó Meda egyetemi éveik alatt szenvedélyesen szeretik egymást. Azonban a harmadik év végén a lány állásajánlatot kap Splitben, amire mindig is vágyott, a férfit pedig besorozzák katonának az isten háta mögötti Jeszenicébe. Egy szenvedélyes kapcsolat után tényleg a hátunk mögött hagyhatjuk az igaz szerelmet? Mi történik, ha a sors hirtelen akkor szembesíti az embert a múltjával, amikor a legkevésbé számít rá? Vajon örökké hordoznunk kell legnehezebb titkainkat? És meg tudunk-e szabadulni a súlyos tehertől, amíg nem késő?

Családi titkok, mélyben lappangó fájdalom. Pap Éva új regénye sorsokról, traumákról, soha el nem mesélt történetekről szól, bepillantást engedve az ötvenes évek Jugoszláviájának titói világába. Történet a felelősségvállalásról, az elhallgatott igazságról és a múltban gyökerező kegyetlen valóságról. Arról, hogy néha milyen nehéz szembenézni akár a saját életünkkel is.

A cikk a következő oldalon folytatódik!

Leadfotó: Pexels, Fotók: Instagram

Oldalak