Látogatottsági rekordot döntött a magyar fesztivál, amit egy megható lánykérés is színesített

Hatalmas nézőközönséget vonzott idén a Művészetek Völgye. Még sosem voltak annyian kíváncsiak a fesztivál programjaira, mint ebben az esztendőben. Az egyik koncert alatt egy rendhagyó lánykérésre is sor került.

Megható és felemelő pillanatok a magyar fesztiválon

A karanténidőszak alatt a magyarok is kiéheztek a színes nyári programkavalkádra, nem véletlen hát, hogy az év legforróbb hónapjaiban valósággal megrohamozták az izgalmas és szórakoztató időtöltést kínáló fesztiválokat. Idén került sor a 30. Művészetek Völgyére is, melynek helyszíneit valósággal ellepték az érdeklődők, az udvarokon gyakorlatilag egy gombostűt sem lehetett leejteni - számolt be róla a HVG.hu. A lap arra is kitért, hogy a színházi darabokra szóló jegyeket is gyorsan elkapkodták, hosszan kígyózó sorok alakultak ki. A Művészetek Völgye 2021-ben, a pandémia második esztendejében látogatottsági rekordot döntött - ebben a meglehetősen válságos időszakban ez egyáltalán nem kis teljesítmény.

A HVG cikkében megemlítik azt is, hogy az egyik punkzenekar koncertje alatt még egy rendhagyó lánykérésre is sor került, miközben gyakorlatilag egymáson ugráltak a látogatók a nézőtéren. Mi sem bizonyítja ékesebben a pandémia kalickájából kitörő emberek felszabadultságát, mint az ilyen váratan, és persze szívmelengető akciók. A házak udvarain a modern magyar líra óriásainak - Ady, József Attila, Pilinszky - örökbecsű sorai elevenedtek meg, miközben az előzőhöz hasonló emberi pillanatok követték egymást a nézőtéren.

Lapozz, még nincs vége!

Oldalak

  • 1
  • 2