10 lélekemelő idézet Müller Pétertől, hogy mindig tudd, mi a fontos az életben

Kint van a falamon egy régi cikk, amit még édesanyám adott nekem. Müller Péter írta, a címe: Először üljünk le! Arról szól, hogy ha valami nagyon felbosszant, ne támadjunk, ne kiabáljunk, ne dorongoljuk le a másikat, hanem "először üljünk le", vagyis nyugodjunk meg. Amióta elolvastam, minden olyan helyzetben eszembe jut, amikor legszívesebben bombaként robbannék fel. Müller Péter ismer engem, ismer minket, ismeri az embereket. 10 legbölcsebb idézete közül legalább egyre te is biztosan emlékezni fogsz.

A szeretetről

"Az ember végül rádöbben, hogy egész életében csak az volt az igazán értékes, örömteli és jó, amikor szeretett. És szerették."

Az önismeretről

"Ha magaddal nem vagy harmóniában, másokkal sem lehetsz, mert kívül csak az jöhet létre, amit belül már megteremtettél."

A boldogságról

"Azt, hogy mitől vagy boldog, nem lehet megmondani. Mert nem kell hozzá semmi. Ha valaki válaszolni tud a mitől kérdésére, már nem boldog, csak örül."

Az érzelmekről

"Az érzéketlenség divat. És az a hülye téveszme, hogy amit nem mutatunk, az nincs is. (...) Sírj, zokogj, bőgj és jajgass! Légy valódi, és büszke rá, hogy érző lelked van."

A pozitív hozzáállásról

"A mosolygós embereknek sem könnyű a sorsa, csak másképp élik meg. Derűsen, és ez a nehezet is könnyebbé teszi. Az örömöt nemcsak kapjuk, de belülről csináljuk is, és ez fontosabb."

Fotó: mullerpeter.hu

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!