Lifestyle

Súlyos hibát vétesz, ha ezt a 6 dolgot a mosogatóba öntöd: sokkal nagyobb kárt okozol, mint hinnéd

Főzés után számtalan dolog landol a mosogatóban, hiszen mi sem egyszerűbb, mint a lefolyóba önteni az elkerülhetetlen konyhai hulladékot. A baj csupán az, hogy ezzel sokkal több kárt okozunk, mint gondolnánk…

Nincs helyük a lefolyóban

Aki gyakran sürög-forog a konyhában, rengeteg olyan hulladékot termel, amitől kénytelen megszabadulni – ilyenkor sokan azt látják a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldásnak, ha a tészta főzővizétől kezdve a használt ételolajig mindent a lefolyóba öntenek. Ez azonban nagy probléma, hiszen számos olyan konyhai maradék van, ami megrekedhet a szifonban, ahol megduzzadva dugót képezhet – nem beszélve arról, hogy ezzel nemcsak magunknak okozunk bosszúságot, hanem a környezetünkben is kárt teszünk, a legtöbb hulladék ugyanis veszélyes a természetre. Galériánkban mutatunk 6 olyan dolgot, ami jobb, ha soha nem kerül a lefolyóba!

A kávézacc egy apró szemcsés, vizes anyag, ami könnyen megtapadhat és felduzzadhat a lefolyóban – és nem, az sem jó megoldás, ha elég vizet engedsz rá. Dobd inkább a szemetesebe, vagy hasznosítsd újra: értékes tápanyag lehet a növényeidnek, de akár arcpakolásként is felhasználhatod.
Kattints a további képekért!

Te is szeretnél zöldebb konyhát? A fenntarthatóság jegyében 5 nagyszerű tippet mutatunk, amivel az egyszerű, alábecsült alapanyagok újjászülethetnek.

Leadfotó: 123rf
Forrás: insider.com

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Selena Gomez bemutatta azt a darabot, ami tökéletes lehet akár egy karácsonyi vacsorára is.
Egészség
Arcunk számos egészségügyi problémát jelez nekünk, így jobb, ha időben észrevesszük őket.
Utazás
A frontális csapadékrendszer fokozatosan kelet felé halad a nap folyamná, mögötte már csak néhány futó zápor fordulhat majd elő.