Lifestyle

A kallódó aprópénzek leadásával mosolyt varázsolhatunk a rászoruló családok arcára

Az év utolsó hónapjaiban, az ünnepi készülődés idején különösen fontos, hogy odafigyeljünk azokra, akiknek segítségre van szükségük. A júniusban indult, immár a végéhez közeledő érmegyűjtési kampány, amelyben a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Posta, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogott össze, pontosan ezen gondolatot tekinti alapvetésnek. A kampány során összegyűlt aprópénzek nem csak anyagi támogatást nyújtanak a nehéz sorsú gyermekeknek és családoknak, hanem a fenntarthatóság szempontjából is kiemelkedő szerepet játszanak.

Jobb helye is lehetne az apródnak

A szervezetek összehangolt kampányának fókuszában az otthon kallódó aprópénzek gyűjtése áll. Ezek a pénzérmék könnyedén fellelhetőek mindennapi tárgyaink között, akár a kanapé mögött, az asztal alatt, az autó kesztyűtartójában vagy éppen a fiókokban kallódva. A kampány szlogene - "Jobb helye is lehetne az apródnak" - tökéletesen kifejezi a kezdeményezés lényegét: az aprópénz jelentős segítség lehet a rászoruló családoknak, különösen az ünnepi időszakban, amikor egy kis ajándék is sokat számíthat.

A júniusban elindított kampány keretében az otthon összegyűlt aprópénzeket a lakosság a szervezetek által kihelyezett gyűjtőpontokon, például a Magyar Posta mintegy 800 fiókjában adhatja le. Az MNB visszavezeti az érméket a pénzforgalomba, míg azok ellenértékét a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kapja meg, ezzel segítve a közhasznú tevékenységeiket.

A Magyar Nemzeti Bank számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, különösen a lakosság pénzügyi ismereteinek gyarapítása, és a tudatos pénzhasználat ösztönzése. Az együttműködés nem csak a pénzügyi oktatási célokat szolgálja, hanem az otthon gyűjtögetett vagy kallódó aprópénzeket visszavezeti a gazdasági körforgásba, így támogatva a karitatív célokat.

Az érdeklődők az mnb.hu/ermegyujtes oldalon tájékozódhatnak a legközelebbi gyűjtőhelyek helyszínéről és a kampány részleteiről.

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A vöröshagyma héjának jótékony hatásai, valamint felhasználási módjai kevésbé ismertek, ezért most összeszedtük, miért nem szabad soha egyből kihajítani.
Home&Design
Idén is megrendezik Magyarország legnagyobb konyhabútorokat, konyhagépeket, konyhai eszközöket és mindenekelőtt konyhai trendeket bemutató kiállítását.
Lifestyle
Az ételek élvezete nemcsak az ízekben rejlik, hanem azzal is jár, hogy kielégítsék az éhséget, ám vannak olyan élelmiszerek, melyek elfogyasztása után csak még éhesebbnek érezzük magunkat, és további...