Miről árulkodik a körmöd?

A tenyérjóslás során nemcsak a barázdákból, az ujjak méretéből és helyzetéből, hanem a körmök méretéből, színéből és állapotából is számos információt megtudhatnak a szakavatottak.

A kreatin nevű kemény fehérjéből felépülő körmök sokszor berepedésekkel, pöttyökkel, elszíneződésekkel tarkítottak, melyek akár betegségekre figyelmeztető előjelek is lehetnek. A körmök mérete is meghatározó lehet, ha valaki jellemét jobban meg szeretnénk ismerni.

Betegségek előjelei
Leggyakrabban a lerágott körmök esetében vehetünk észre fehér foltokat vagy akár pöttyök egész halmazát, mely érzelmi instabilitásra, nagyobb traumatikus élményre utalhatnak. A karom formájú, lefelé hajló körmök étkezési problémát jeleznek, míg a rétegesedő köröm - a dohányosokra a legjellemzőbb - légzőszervi megbetegedésre utalhat. Ha a köröm holdrésze kékes, érdemes orvoshoz ellátogatnunk, hisz ez szív- és érrendszeri problémák előjele lehet.

Kis körmök
A rövid, keskeny köröm tulajdonosa aggodalmaskodó, idegeskedő típus, aki mindig a maximumot akarja nyújtani. Szinte már kényszeres megfelelési kényszerét csak tovább súlyosbítja, hogy gyakran önértékelési zavarokkal küzd, önbizalomhiányban szenved, így az esetleges sikertelenségeket is önhibájának könyveli el. Igazi magányos farkas, aki elzárkózik a népesebb, zajosabb eseményektől, társaságban is mindig a sarokba húzódik. Magának való, befelé forduló, szenzitív ember, aki hadban áll néha önmagával is, keresi még az igaz értékeket, kissé instabil, bizonytalan személyiség, akit könnyen befolyásolhatnak a határozottabb személyek a környezetében.

Nagy körmök
A nagy körmökkel rendelkező emberek igazán szenvedélyes, temperamentumos alkatok, akik imádják, ha minden tekintet rájuk szegeződik, lételeműk a pörgés, a nyüzsgés, így nem meglepő, hogy szeretnek szerepelni. Legtöbbször hangulatuk befolyásolja őket, ezért is fordulhat elő, hogy szinte két teljesen eltérő oldalukkal és személyiségükkel is találkozhatunk. Könnyedén kimutatják érzelmeiket, nehezükre esik kontrollálniuk a gesztusaikat és őszinte megnyilatkozásaikat, így sokszor kerülnek emiatt bajba.

Oldalak