Lifestyle

Nem csal meg a párod, de írogat másoknak, flörtöl és gyanús jeleket ad? Így kezeld a "mikromegcsalást", ami egy valós probléma lehet

Hogyan lehet túllépni valamin, ami nem egészen megcsalás, de mégis tagadhatatlanul fáj? Segítünk!

Határok átlépése

A Maroon 5 énekese, Adam Levine tagadta, hogy megcsalta volna feleségét, Behati Prinsloót, de elismerte, hogy "átlépett egy határt", amikor "flörtölő módon" beszélt a párján kívül más nőkkel is. Bár kevesen éltük át ennek a különösen vad celebsztorinak a konkrétumait (többek között azt, hogy Adam állítólag megkérdezett egy Instagram-modellt, hogy elnevezheti-e róla a saját és Behati gyermekét), sokan közülünk biztosan mélyen a nem éppen megcsalás szürke zónájában találták magukat.

Amikor rájössz, hogy a partnered "átlépett egy határt" - legyen szó akár flörtölő üzenetek küldéséről, arról, hogy nem teszi egyértelművé, hogy kapcsolatban él, vagy arról, hogy egy kicsit túlságosan is tapintatos másokkal -, az fáj. De nehéz lehet kitalálni, hogy pontosan mit is érezzünk - és hogyan tovább.

Ez azért van, mert míg az egyértelműen meghatározott megcsalásnak általában van egy meghatározott útiterve (vagy megbocsátasz és együtt maradsz, vagy szakítasz), a nem megfelelő viselkedés, amely nem teljes mértékben hűtlenség, sokkal homályosabb terep. Mennyire lehetsz egyáltalán feldúlt? Hálásnak kéne lenned, hogy a partnered nem ment el a végsőkig és nem csalt meg? És egyébként is: hogyan tovább?

Fejtsük meg, mit jelent átlépni a határt

Ennek a kényes helyzetnek az első része, hogy pontosan kidolgozd, mit jelent számodra a határ átlépése. Hol van a határ? És miben különbözik a megcsalástól? Ezekre a kérdésekre csak te tudhatod a választ. És a saját határaid kidolgozása - tudni, hogy mi számít olyan problémának, amiből nem tudsz visszajönni, és mi az, amit megbocsáthatsz és elfelejthetsz - kulcsfontosságú lesz, amikor tudni akarod, hogy mi legyen a következő lépés.

Ami az egyik ember számára határátlépés, az a másik számára lehet, hogy nem az - mondja Ness Cooper párkapcsolati szakértő.

Ismerd fel, hogy nem baj, ha megbántódsz

'A határ átlépése ugyanolyan bántó lehet, mint a megcsalás, mert azt mutatja, hogy a partner máshol keresi a kielégülést, hogy esetleg a megcsalást fontolgatja, vagy akár arra készül" - mondja Rhian Kivits terapeuta és párkapcsolati szakértő a Metro.co.uk-nak. "Még ha soha nem is állt szándékában megcsalni, ebben nem lehetsz biztos. Emellett azt is mutatja, hogy annyira vonzódtak valaki máshoz, hogy hajlandóak voltak figyelmen kívül hagyni az érzéseidet, a hátad mögött cselekedni, és potenciálisan kockáztatni, hogy tönkreteszik a kapcsolatotokat. Ez árthat az önbecsülésednek, alááshatja a bizalmat, és a partnereddel szembeni neheztelés érzéseit válthatja ki benned" - tette hozzá.

Lapozz!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Justin Bieber szexi exe a cannes-i filmfesztiválon járt, ahol tengerészkék, merész ruhájában vonult végig a vörös szőnyegen, és bizony nem meglepő módon minden szempár rászegeződött.
Sztárok
Egyszerűen imádja a közönség Mikes Anna és Krausz Gábor párosát. Most egy olyan titkot is megtudtak a rajongók, amire már elég régóta kíváncsiak voltak.
Lifestyle
A férfi meglehetősen frusztrált, amióta nem bújnak ágyba a párjával a gyerekük megérkezése után. Még ”elhajlási engedélyt” is kapott a kedvesétől.