Lifestyle

Miért van olyan hosszú füle a nyúlnak? És mire jó? – Itt a válasz

Eszedbe jutott már, hogy mennyire nagy füle van a nyúlnak? És gondolkodtál már azon, hogy mire jó? Akár igen, akár nem, most eláruljuk …

Ezért hosszú a nyúl füle

A nyulak a kutyákhoz hasonlóan elég jól hallanak, és akár 3 kilométerről is felismerik a hangokat, sőt, a Discover Wildlife szerint a nyulak füle 270°-ban elforgatható, hogy segítse a hangforrás észlelését. Ráadásul a fül nem csak hallásra jó, ezzel szabályozza ugyanis a nyúl a testhőmérsékletét. Nincsenek izzadtságmirigyei, így a nagy melegben a fülein keresztül az erek kitágulásával adja le a hőt. Érdekes még, hogy a nyúl fülmérete attól is függ, hogy hol él. Míg Nagy-Britanniában az átlagos nyúlfülhossz 60-70 mm, addig Ausztrália száraz részein elérheti a 8 cm-t is.

Fotó, lead: 123rf.com
Forrás: https://divany.hu/offline/2020/04/11/miert-van-nagy-fule-a-nyulnak/

A sárgarépában található béta-karotin elengedhetetlen a szemünk egészséges működéséhez. Ebből következhet az, hogy a répát fogyasztók élesebben látnak. Ugye? Vagy mégsem?

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Selena Gomez bemutatta azt a darabot, ami tökéletes lehet akár egy karácsonyi vacsorára is.
Egészség
Arcunk számos egészségügyi problémát jelez nekünk, így jobb, ha időben észrevesszük őket.
Utazás
A frontális csapadékrendszer fokozatosan kelet felé halad a nap folyamná, mögötte már csak néhány futó zápor fordulhat majd elő.