Ők ihlették A szépség és a szörnyeteg meséjét - Tragikus sorsra jutott a számkivetett pár

Ennek a párnak a története ihlette A szépség és a szörnyeteg című klasszikust - a mesével ellentétben a való életben elmaradt a boldog végkifejlet.

A legendás mese

Sokunk egyik kedvenc meséje A szépség és a szörnyeteg - a történet szerint a falu legokosabb lánya, Belle megismerkedik a szörnyeteggel, aki valójában egy elátkozott herceg. Kapcsolatukból szerelem szövődik, a boldogáshoz azonban számos akadállyal kell megküzdeniük - többek között a herceget sújtó átkot is meg kell törniük.

Kevesen tudják azonban, hogy a nagy sikerű Walt Disney-mesét, mozifilmet és színházi előadást is megélt csodálatos szerelmi történetet valós szereplők inspirálták.

Az 1500-as években élt egy Petrus Gonsalvus nevű férfi, akinek egy ritka betegség miatt egész arcát és testét sűrű szőrzet borította. Bár a férfit átok nem sújtotta, Gonsalvus kísértetiesen hasonlított a későbbi mese szörnyetegére.

A társadalom akkoriban nem tudott mit kezdeni Gonsalvus állapotával. A perifériára szorult férfival az emberek úgy bántak, akár egy vadállattal - 10 éves sem volt, amikor bezárták egy ketrecbe és táplálék gyanánt nyers húst dobáltak be neki, később pedig ő lett II. Henrik francia király koronázási "ajándéka".

Cikkünk folytatódik, lapozz.

Fotó: pinterest

Oldalak

  • 1
  • 2