Íme 5 jel, mely arról árulkodik, hogy mérgező párkapcsolatban élsz

A mérgező párkapcsolat jelei sokszor egyértelműek, mégis mintha nehezen ismernénk fel őket.

Mérgező, de nem abuzív?

Ha abuzív párkapcsolatban élsz, az általában már az elején realizálódik benned. Elég egy-egy ismétlődő verbális vagy fizikai konfrontáció, inzultus, bántás, s máris tudod, hogy egy agresszív, mérgező párkapcsolat csapdájában vergődsz. De lehet egy szerelmi viszony anélkül is mérgező, hogy abuzív lenne? Persze! Mutatjuk az öt legfontosabb árulkodó jelet!

Csendes karaktergyilkosság

A karaktergyilkosság - mások méltóságának, becsületének megsértése - nem mindig egyértelmű, és talán nem is mindig szándékos. Kiváltképp igaz ez a párkapcsolatok világára. Lehet, hogy a partnered nem becsmérel, sérteget egyértelmű, trágár vagy vulgáris kifejezésekkel, de olykor a viselkedésével, a szóhasználatával, a talán nem is olyan egyértelmű verbális utalásaival mégis fájdalmat okoz neked. Ez már a mérgező párkapcsolat egyik félreérthetetlen jele.

Leplezett önkontroll

Lehet, hogy te magad sem tudsz róla, de folytonos önszabályozással élsz a párkapcsolatod vonatkozásában. Állandóan csekkolod magad, azért vagy dühös magadra, mert olyan emberekkel elegyedsz szóba, akikkel "nem lenne szabad", mert olyan tevékenységekben veszel részt, melyekben nem tart veled a párod, vagy épp azon kapod magad, hogy ellenőrzöd, olyan ruhát öltöttél-e magadra, mely minden tekintetben kielégíti a másik fél igényeit. És ez már szintúgy problematikus.

Fotó: 123RF.com

Lapozz a következő oldalra!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!