Orbán Viktor: Holnaptól nyithatnak az üzletek

A miniszterelnök kedden nagy bejelentést tett a Facebook-oldalán.

Elértük a 2,5 milliós határt

Orbán Viktor kedd délután rendkívüli bejelentést tett a Facebook-oldalán, amiből kiderült, hogy már 2,5 millió magyar állampolgár kapta meg a koronavírus elleni védőoltás első adagját. A korábban már bejelentett döntések alapján így szerdán megkezdődhet a fokozatos nyitás első fázisa. A miniszterelnök mindenkit arra kért, továbbra is tartsa be a járványügyi intézkedéseket, és regisztráljon a védőoltásra, ha eddig nem tette volna meg.

A mai napon fontos mérföldkőhöz érkeztünk: 2,5 millió honfitársunk beoltva. Egy éve háborús időkre emlékeztető állapotok között, korlátozások, kijárási tilalom és személyes veszteségek mellett éljük az életünket. A vírus háborút indított ellenünk, és az egyetlen győzelemmel kecsegtető fegyver a vakcina. Egy hónap alatt két és félszeresére növeltük a beoltottak számát. Ezért holnaptól nyithatnak az üzletek és újraindulhatnak a szolgáltatások. Járványügyi intézkedések lesznek, kérem önöket ezeket tartsák be. Az oltást folytatjuk, hasonló tempóban. Az orvosok és az ápolók munkáját köszönöm, az embereket pedig arra kérem, hogy regisztráljanak, és vegyék fel az oltást. Magyarország lehet, Magyarország lesz az az európai ország, ahol a leggyorsabban jut vakcina mindenkinek. Nekünk minden élet számít” – mondta el a kormányfő a beszédében.

Mindezek értelmében szerdától a következő szabályok lépnek életbe:

  • A kijárási tilalom kezdete este 8 óráról este 10-re tolódik ki, és reggel 5-ig tart.
  • Az üzletek reggel 5 és este fél 10 között tarthatnak nyitva.
  • Az üzletekben 10 négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhat.
  • Újraindulhatnak a szolgáltatások.
  • A vendéglátó egységek és a szállodák továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, nem fogadhatnak vendégeket.

A bejelentés az alábbi videóban tekinthető meg:

Ha a beoltottak száma eléri a 2,5 milliót, korlátozásokkal bár, de ismét kinyithatnak az üzletek, illetve a szolgáltatások is újraindulhatnak. Úgy tűnik, ez a pillanat közelebb van, mint eddig hittük.

Leadfotó: facebook.com/orbanviktor

Oldalak

Szólj hozzá Te is!