Lifestyle

Európai sporthét: mutasd meg, hogy te jobban csinálod!

Találd meg a hozzád passzoló sporteseményt!

Európa legnagyobb szabadidősportos eseménysorozata

Számos tanulmány kimutatta, hogy a rendszeres fizikai aktivitás jótékony hatással van a fizikai és mentális egészségünkre. Az őszi időszakban a Magyar Szabadidősport Szövetség olyan programlehetőséget kínál, ahol számtalan ingyenes és kedvezményes sportos programlehetőségből válogathatsz. Európa legnagyobb szabadidősportos eseménysorozatán, az Európai Sporthét keretein belül szeptember 23-30. között több száz ingyenes esemény várja országszerte a mozogni vágyókat – mindezt a #Beactive mottó jegyében. Egy biztos: a sporthéten nincs veszítenivaló, itt nem szükséges a legjobbnak lenni, maximum magunkat érdemes legyőznünk!

Mindenki máshogy sportol, hiszen ahány ember létezik, annyi féle módon viszonyul a mozgáshoz, sportoláshoz. A tipikus karakterekre kellő iróniával hoz példát az Európai Sporthét beharangozó videója:

Tudtad, hogy a rendszeres sport javítja az életminőséget, hozzájárul az egészség megőrzéséhez és javítja az esélyeket egy hosszabb, egészségesebb életre? Természetesen apróbb hátrányai is vannak: pl. a mozgás izzaszt, attól elkenődik a smink, az edzések fárasztóak stb. Emellett sok pénzbe is kerül: új edzőruha, cipő, sportbérlet. Ráadásul a túl sok mozgástól egyenes az út a fogyásig, feszültségoldó hatása is van, szóval búcsút lehet mondani a betegállománynak. Jobb, ha bele sem kezdesz… De félre az iróniát, mindez nem hasonlítható össze az egészséges életmóddal nyert javakkal.

Több mint 500 sportrendezvényen próbálhatod ki magad

Szóval, ha mégis másként döntenél, akkor az Európai Sporthét (European Week of Sport) keretében több mint 500 sportrendezvényen próbálhatod ki magad. Az eseményeket a MASPORT (Magyar Szabadidősport Szövetség) koordinálja szeptember 23-30. között. Legyél részese Te is az Európai Unió legnagyobb szabadidősport rendezvényének, amelyen Magyarország évek óta a legaktívabb országok egyike! Az elérhető sportrendezvények listáját az europaisporthet.hu weboldalon találod.

Ha pedig edző, esetleg szervező vagy és szeretnéd növelni az edzéseiden a részvevők számát, regisztrálj ugyanezen az oldalon.

Ne feledd: HA SPORT, MASPORT!

A program kiemelt támogatója a Szerencsejáték Zrt.

További részletek a programról:
https://www.europaisporthet.hu/ | https://www.facebook.com/europaisporthet

masport európai sporthét 2023

A Magyar Szabadidősport Szövetségről

A MASPORT egy közhasznú civil szervezet, amelynek legfőbb feladata a mozgásban gazdag életmód népszerűsítése. Kiterjedt tagszervezeti hálózatának köszönhetően az ország minden megyéjében jelen van, továbbá több száz helyi sportegyesület, szabadidős társaság is kapcsolódik hozzá, amelyekben összesen közel 170 ezren sportolnak. A szövetség 2015 óta koordinálja az Európai Sporthét eseménysorozatot, emellett számos egyéb nagyszabású sportprogramot (Kihívás Napja, Világ Gyalogló Hónap, mozgásfesztiválok) is szerveznek.

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Kos szinte mindenkivel összeveszik. Napi horoszkóp!
Sztárok
Mutatjuk, hogy néz ki a manapság már sajnos csak ritkán látott Ian Somerhalder, aki épp a mai napon töltötte be a 45-öt.
Sztárok
Azahriah zenéjét elemezték ki az RTL műsorában, de el lehetett csípni egy bizarr hozzászólást is.