Lifestyle

Másnapos vagy? Ezt az egy dolgot felejtsd el, ha jót akarsz!

Csak rosszabbá teszed vele a helyzeted.

Mi is történik a testben ilyenkor?

Egy átbulizott éjszaka után már mindenki érezte magát borzasztó rosszul - ez az alkohol másnapi utóhatása. Tünetei közt ott lehet az émelygés, a fejfájás, hányinger, hányás és a szapora szívverés is, de súlyos esetben még pánikbetegség is előfordulhat.

Az etilalkohol fogyasztása dehidratációt okoz, ami a szájszárazsághoz, valamint fejfájáshoz vezet. Az etanol a máj alkohol-dehidrogenáz enzimje hatására acetaldehidre bomlik, amit az acetaldehid-dehidrogenáz ecetsavvá alakít. Az acetaldehid mérgező, a főbb tüneteket ez a vegyület okozza. A vér laktát-szintje emelkedett, a laktátacidózis maradandóan károsítja az idegrendszert - írja a wikipédia.

A megoldására rengeteg népi praktika van, egy ezek közül azonban semmiképp sem ajánlott.

Lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Talán te sem gondoltad volna, de a növényi alapú tejalternatívák közül a mandulatej mögött bizony a zabtej a legnépszerűbb választás, amely az elmúlt időszakban igencsak éles vitákat váltott ki,...
Lifestyle
A tulipán virágzása elképesztő és káprázatos látvány, viszont ahhoz, hogy sokáig tartson a csoda, meg kell adni a növényeknek a megfelelő gondoskodást.
Sztárok
Balogh Levente és a kislánya között nagyon jó a kapcsolat. Ez onnan is látszik, hogy Szimi oda is tud pörkölni néha az édesapjának.