Lifestyle

Május havi egészség horoszkóp: A Szűz ne az interneten keressen választ a problémáira, hanem mielőbb menjen el egy orvoshoz

A Halaknak meg kell küzdenie egy lassú lefolyású betegséggel. Íme, a májusi előrejelzésünk!

III.21. - IVI.20.

Kos

A hónap elején kissé fáradtnak és levertnek érezheted magad, mintha szép lassan elfogyna minden erőd. Május második felében javulhat a helyzet, de semmiképp se feledkezz meg a pihenésről és a szabad levegőn töltött percekről! Lehetséges, hogy szervezeted így próbálja meg jelezni neked, hogy kimerült és egy töltődésre van szüksége. Az utóbbi időben a rendszeres testmozgást is elhanyagoltad, mivel már nem jelentett akkora kihívást mint régen. Gondold újra sportolási lehetőségeidet és vágj bele valamibe, ami a megszokottól eltérő!


IV.21. - V.20.

Bika

Ajaj… egyesek túlzásba vitték az evés-ivást, és most döbbennek rá, hogy mindjárt itt van a bikini-szezon… Azonban ez nem ok arra, hogy extrém fogyókúrákkal sanyargassák magukat! Ne feledjék, a koplalásnak komoly következményei lehetnek egészségügyi szempontból! Nem kell lemondaniuk a finom ízekről, hiszen itt a gyümölcs-szezon, szerezzenek be pár finom, lédús harapnivalót, ha nassolni támad kedvük. A hajnalig tartó táncolásnak ugyan zsírégető hatása is lehet, viszont hagyjanak kellő időt a szervezetüknek, hogy kipihenje magát.


V.21. - VI.21.

Ikrek

Ha Ikrek jegyben születtél, akkor májusban koncentrációzavart tapasztalhatsz. Nem csoda, hiszen energiáid tombolnak, legszívesebben egész nap jönnél-mennél. Tele vagy tettvággyal és erővel. A munka és a mindennapok most egyáltalán nem jelentenek kihívást számodra, még a rendszeres testmozgást is sikerül beiktatnod. Továbbra is jól teszed, ha odafigyelsz a kellő vitamin utánpótlásra és változatosan étkezel. A nagy rohanásban azonban hagyj időt magadnak mentálisan lecsendesedni: naponta pár perc relaxációval elkerülheted a kiégést és lelkileg is kiegyensúlyozottabbá válsz.


VI.22. - VII.22

Rák

Ebben a hónapban egy hullámhosszon érzed magad környezeteddel, ez a cselekedeteiden is látszik. Különösen a munkatársaid számára nyújthatsz támaszt a nehezebb napokban, ezért ne lepődj meg, ha azok a kollégáid, akikkel eddig csak felületesen beszélgettetek, most jobban megnyílnak neked. Hallgasd meg őket és bátran adj tanácsot, hiszen mivel hozzád fordultak, ezért nagy valószínűséggel hitelt adnak a szavadnak és véleményednek. A Hold állása miatt azonban előfordulhatnak veled kisebb munkahelyi balesetek, ezért nagyon ügyelj a biztonságra, és légy mindig körültekintő!


VII.23. - VIII.23.

Oroszlán

Hahó, ideje kiszállni az önsajnálatból! Rázd meg a fenséges Oroszlán-sörényedet és vesd bele magad ismét az életbe! Akármi miatt is voltál letört és búskomor az elmúlt időszakban, ideje tudatosítani, hogy az élet csodaszép és csak rád vár. Menj ki a napfényre, töltekezz fel D-vitaminnal, és irány valamilyen szabadtéri szórakozási lehetőség. A legjobb, ha a barátaidat is magaddal hívod, társaságuk és önfeledt vidámságuk, most jól jöhet neked is. Ezenfelül megengedhetnél magadnak egy kis extra édességet!


VIII.24. - IX.23.

Szűz

Lehetséges, hogy úgy érzed, valami nincs rendben a testedben. Azonban még mielőtt az interneten próbálnád kideríteni, mi lehet a háttérben, jó, ha időpontot foglalsz néhány általános vizsgálatra. Hidd el, nem akkora a gond mint gondolnád, de nem árt tisztában lenni szervezeted jelenlegi állapotával. Valószínűleg a tüneteidet egy enyhe allergia vagy érzékenység okozza, amin sokat tudsz változtatni, ha bizonyos ételeket hanyagolsz egy ideig. Ne felejts el sok folyadékot fogyasztani, például csalánteát, a szervezeted hálás lesz egy kis méregtelenítésért.


IX.24. - X.23.

Mérleg

Májusban előtörhetnek érzelmeid, és azon fáradozol, hogy kifejezd azokat. Ezt azonban nem csak szavakkal teszed, hanem különböző művészi területeken is. Ragadj ecsetet vagy ceruzát, fényképezz vagy készíts kollázst, lényeg, hogy kiadd magadból mindazt ami eddig felgyülemlett. A művészetterápia a lehető legjobb eszköz most számodra, az alkotási folyamat végére nemcsak könnyebbnek érzed majd a lelked, hanem gyönyörködhetsz elkészült műveidben is. Érzelmeid felismerése és kinyilvánítása az első állomás a teljes testi-lelki egészség útján.


X.24. - XI.22.

Skorpió

Úgy érzed, ebben a hónapban egy nagyon régóta elhúzódó ügy végére kerül pont, és te végre fellélegezhetsz. Elengedheted a kínzó problémákat és helyzeteket, amik eddig visszatartottak. Ha választ nem is kapsz minden kérdésedre, de képes vagy lezárni a múltat, és egy új kezdet felé nyitni. Rád fér a pihenés és, hogy egy kicsit kimozdulj komfortzónádból. Amennyiben teheted, utazz el akár csak egy rövid időre. Hidd el, nem csak fizikálisan, hanem lelkedben is új távlatok és irányok fognak nyílni!


XI.23. - XII.21.

Nyilas

Május hónapban előtérbe kerül a segítőkészséged és önfeláldozásod. Úgy érzed, szinte mindenki sorsán jobbítani akarsz. Elhatározásod hatalmas tetterővel párosul, ezért nem csoda, ha karitatív tevékenységek felé fordul az érdeklődésed. Szívesen jótékonykodsz vagy veszel részt társadalmi megmozdulásokon. Fontos, hogy ez a kezdeti lelkesedés a későbbiek folyamán is megmaradjon, ezért olyan ügyeket keress, mely mellé teljes vállszélességgel oda tudsz állni. Nem kell feltétlenül hatalmas tettekre gondolni, elég ha apró lépésként kezded, például ruhákat, játékokat vagy könyveket adományozol a rászorulóknak.


XII.22. - I.20.

Bak

Türelmetlennek és fásultnak érezheted magad, mintha a hónap előrehaladtával energiád egyre csökkenne. Ne foglalkozz túl sokat felesleges dolgokkal, a haszontalan ötleteket és ideákat vesd el, mivel csak idődet és erődet rabolják. Koncentrálj a számodra fontos és értékes dolgokra. Előfordul, hogy ez a hónap sok lemondással jár számodra, azonban ne feledd, hogy hosszú távon ez megtérül. Talán most kissé borúsan látod a világot és kezdesz belefáradni a teendőkbe, de ne add fel! A cél közelebb van mint gondolnád!


I.21. - II.20.

Vízöntő

Az Uránusz és Szaturnusz együttállása egész hónapban érezteti hatását, és mivel az Uránusz az egyik uralkodó bolygód, ez rád hatványozottan igaz. Ne kerüld tovább a konfliktusokat, hiszen azok vagy így vagy úgy de megtalálnak. Ha úgy érzed, korlátoznak vagy elnyomnak, akkor abból akár robbanásszerű következmény is lehet. Sokáig foglalkoztatott a költözés gondolata? Lehetséges, hogy pont most jött el az ideje, hogy belevágj. Ami elsőre ijesztőnek tűnik, az később értelmet nyer, de érdemes higgadt fejjel átgondolni mindent, mielőtt cselekszel. A fejlődés elkerülhetetlenül beköszöntött az életedbe.


II.21. - III.20.

Halak

Elfáradtál, és úgy érzed nem bírod tovább? Lehetséges, hogy a május a Halaknak így indul. Számolnod kell egy lassú lefolyású betegséggel, ami mögött a kimerült immunrendszered áll. Az okok mindenképpen lelki eredetűek, tested így jelez, hogy ideje picit visszavonulni és befelé figyelni. Jól teszed, ha ebben a hónapban kissé magadra koncentrálsz és rendbe rakod az elfojtott érzelmeidet. Ehhez érdemes egy szakember segítségét kérned, mivel egyedül nehezen birkóznál meg a feladattal. Ez a hónap kiválóan alkalmas arra, hogy egy teljesen új szegletét ismerd meg a személyiségednek, és hidd el, a betegségek sem fognak olyan gyakran visszatérni hozzád.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Lifestyle
Sztárok
Austin Butler, az Elvis című életrajzi mozi címszereplője több ízben is megfordult már Magyarországon. A 32 éves filmcsillagot valósággal elvarázsolta a magyar főváros.
Lifestyle
Pedig hidd el, a feladvány korántsem annyira bonyolult, amilyennek első blikkre tűnik!
Lifestyle
A törölközők keménységének több oka is lehet mosás után. Mutatjuk a leggyakoribb hibákat és a lehetséges megoldást is.