Elkapták a magyar párt, aki 65 embert vert át az interneten

Üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt emeltek vádat ellenük.

Változatos módszerekkel verték át áldozataikat

A Kaposvári Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat azzal a nővel és férfival szemben, akik a vád szerint változatos módszerekkel vertek át számos sértettet, de végül lebuktak - írja az ügyészség.hu.

A vádlottak élettársak voltak, amikor elhatározták, hogy internetes csalások révén fognak pénzhez jutni. Megállapodtak abban, hogy a nő profilja, illetve egyéb, kifejezetten a bűnelkövetés céljából létrehozott álprofilok alatt olyan termékeket – elsősorban mobiltelefonokat - fognak eladásra kínálni hirdetési oldalakon, amikkel valójában nem rendelkeznek.

Ez azonban még nem minden: emellett az elkövetők olyan álprofilokat is létrehoztak, melyeken ismerkedési szándékot színlelve férfiakkal vették fel a kapcsolatot, akiktől különböző valótlan indokokra hivatkozva csaltak ki pénzt. A megtévesztett sértettekkel a férfi tartotta a kapcsolatot, illetőleg a pénzt is az ő bankszámlájára utaltatták át az elkövetők.

A páros ezekkel a módszerekkel összesen 65 sértettől csalt ki a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó összegű pénzt, majd amikor a sértettek a megrendelt terméket, vagy a személyes találkozást várva keresni kezdték őket, elérhetetlenné váltak.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a vádlottakkal szemben fogházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, vagyonelkobzás alkalmazására, valamint a sértetteknek okozott kár megtérítésére tett indítványt.

Fotó: 123rf

Sirhan Sirhan az 1968-as elnökválasztási kampány során oltotta ki Robert F. Kennedy életét, s a hajdani politikus gyermekei most amellett kardoskodtak, hogy bocsássák szabadon a 77 éves férfit.

Leadfotó: 123rf

Oldalak