Lifestyle

Titkos kísérletbe fogott három magyar boltlánc: leesik az állad, ha megtudod, mit akarnak elérni

Három tisztán magyar hátterű piaci szereplőről van szó, mely újabban rendhagyó innovációval kísérletezget.

Meglepő helyről érkezett az innováció

Az üzleti világban nem mindig onnan jön az innováció, ahonnan várnánk - szögezi le a G7 cikke. Érdekesség, hogy a személyzet nélküli nyitva tartás meghosszabbításával vagy kiváltásával nem a hazánkban piacvezető multi hátterű élelmiszerüzlet-láncok, hanem három tisztán magyar hátterű szereplő kísérletezik. A G7 hozzáteszi: "Két olyan regionális szereplőről van szó, amelyek egy-egy országos franchise-ba tartoznak, egyikük a fővárosban, másikuk pedig egy megyeszékhelyen és annak környékén üzemeltet élelmiszerboltokat. A harmadik innovatív szereplő egy olyan magyar tulajdonú vállalkozás, amelynek csak Budapesten vannak boltjai."

A vidéki szereplő regionálisan elég sok bolttal rendelkezik, a fővárosi kötődésű üzletláncok portfóliójába pedig összesen pár tucat egység tartozik. A G7 szerint az indulást kezdetben kísérleti jelleggel tervezik, csupán egy-egy boltban, ám ha az ötlet tetszésre talál, az új technológiát további egységekre is kiterjeszthetik.

A dolgozók nélkül üzemelő élelmiszerbolt nem újdonság, ám eddig inkább kisebb méretű, új építésű, konténerszerű boltokra volt jellemző ez a megoldás. Ezek inkább hatalmasra duzzasztott étel-italautomatákra hajaznak, amelyeket speciális igényekre szabtak. A nagyobb élelmiszerboltok automatizációja viszont más technológiát kíván - ha mindez igaz, ez jön most Magyarországon.
Kattints a további képekért!

Rangos szakmai elismeréseket kapott a SPAR Magyarország. A SPAR, az INTERSPAR és a Regnum márkák elnyerték a Superbrands elismerést. Emellett az üzletlánc lett az „Év egészségtudatos kereskedője” is. A SPAR elnök-ügyvezető igazgatója, Heiszler Gabriella pedig Közösségi díjat vett át az „Év Külföldi Vállalatvezetője” díjátadó gálán.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Lifestyle
Fashion&Beauty
Üdítő, szexi és merész: Ez a 2024-es nyár legmenőbb hajtrendje!
Lifestyle
A Nyilas legyen óvatos, mert balesetveszélyes helyzetbe kerülhet. Napi horoszkóp!
Sztárok
Érte rajong most az egész világ, ami nem is csoda, hiszen nemcsak hihetetlenül tehetséges, de jóképű is.