Lifestyle

Nők milliói vágynak egy ilyen cipőre - Ezért festi dögös pirosra Louboutin a magassarkúk talpát

Ha névről nem ismered, a tervezett cipői közül már biztosan láttál jónéhányat. Akármilyen világra szóló esemény zajlik éppen, legyen szó Grammy-díj átadóról vagy az Oscar Gáláról, valaki biztosan visel olyan tűsarkút, amelynek pirosan rikít a talpa. Ez a legendás darab pedig nem más mint, a Christian Louboutin magassarkú.

A művész és az inspiráció

Christian Louboutin 1963. január 7-én született… Na jó, ennyire azért nem megyünk vissza az időben, ugorjunk egy nagyobbat, egy - ma már történelminek mondható - napra, Louboutin felnőtt korába.

Egy március eleji kora délutánon Christian Louboutin épp befejezte az ebédjét, mikor úgy döntött, hogy felpattan a tengerészkék színű Vespájára és behajt a párizsi forgalomba. Ezen a friss, koratavaszi, napfényes napon főszereplőnk megállt az egyik kereszteződésnél. Két nő közeledett a sarokról, az egyik pedig egy kerekesszéket tolt. Utasa ölébe takarót terítettek, lábán egy pár arany cipőt viselt, amely úgy csillogott a napfényben, mintha érmékkel rakták volna ki. Louboutint ez a jelenet egy Luis Buñuel filmre emlékeztette és már jött is az ihlet egy új darabhoz.

Elmondása szerint történt már vele hasonló eset, mikor épp egy cipődedikáláson vett részt - ugyanis ő úgy dedikálja a cipőit, mint más író a könyveit - és egy kerekesszékes hölgy nekiajándékozott egy pár magassarkút, mondván, neki már úgysincs rá szüksége. Ezt követően pedig megállapította, ha ő maga kerekesszékbe kerülne, biztosan csak tűsarkú cipőt hordana.

A fenti történeteknek még nincs köze az ikonikus piros talphoz, viszont jól bemutatják Louboutin művészi őrültségét, amelyet aztán láthatunk az idők során megtervezett cipőin keresztül, illetve azt, hogy szépérzéke sosem hagyja cserben és bárhonnan képes inspirálódni.

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.
Lifestyle
Szerencsés fejezet veszi kezdetét a Vízöntő életben. Napi horoszkóp!