Lifestyle

Itt a Black Friday, de mi olvasásra buzdítunk!

Lassíts le a Librivel! A lassú életmódhoz ad hasznos tippeket a könyvkereskedő szombati eseménye, ahol Linczényi Márkó nem csak Füredi Júlia szervezetpszichológus és Inzsöl Júlia tartalomgyártó, hanem a közönség véleményére is kíváncsi. Az olvasók e hétvégi vásárlásaiért cserébe pedig vidéki könyvtáraknak adományoz olvasnivalót a Libri.

Libri ÉletMood: Slow Friday

Mindannyian jól ismerjük a zsúfolt plázák szüntelen hangzavarát, az akciókat harsogó, gyors reklámokat, vagy a vásárlásra buzdító, idegesítő pop-up hirdetéseket. Csak kapkodjuk a fejünket a hihetetlen kedvezmények láttán, és hol van még a vége? A karácsonyi időszak beköszöntével rohamtempóban keressük fel a boltokat, böngésszük az online piactereket a hőn áhított ajándékok után kutatva. Hozzá vagyunk szokva, és emiatt fel sem tűnik bensőnk mindennapos, súlyos leterhelése. A „tartalmas” időtöltés kimerül abban, hogy túlhajszoljuk magunkat. Pedig a tartalom, ahogy egy jó könyv esetében is, nagyon sokat számít.

Ha te is kiszakadnál az állandó mókuskerékből, akkor gyere el a Libri november 25-i, tudatosság témakörében szervezett programjára! A Libri ÉletMood: Slow Friday célja, hogy rávilágítson azokra a valós megoldásokra, melyek segítségével megteremthető az értékes időtöltés, ezáltal pedig csökkenthetővé válnak a stresszfaktorok az életünkben. A rendezvény házigazdája Linczényi Márkó zenész, podcaster, beszélgetőtársai pedig Dr. Füredi Júlia szervezetpszichológus, aki felsővezetői pozícióját hátrahagyva írta meg az ELÉG! Kiégtem. Most hogyan tovább? című, nagy sikerű könyvét, valamint Inzsöl Júlia Youtuber, a Távkapcs és a Párnacsata podcastek készítője. A túlzott rohanás, a folyamatos megfelelési kényszer, a túlfogyasztás és a pazarlás, a mértéktelen információáramlás csupa olyan probléma, amely egyfelől szorongáshoz vezethet, másfelől negatív hatással van a környezetünkre. A vendégek ezekre is reagálnak majd.

slow friday libri olvasás

Slow living

És hogy mi az a slow living? Olyan, értékalapú gondolkodásmód, mely a folyton változó és gyorsuló világgal szemben az egyensúlyra törekvő, harmonikusabb életet részesíti előnyben. Az első slow alapú megmozdulás 1986-ban Olaszországból indult el: Carlo Petrini aktivistához, gasztronómiai újságíróhoz köthető a Slow Food mozgalom megalapítása. Petrini tiltakozását fejezte ki az ellen, hogy városába költözzön az egyik híres gyorsétteremlánc. Azóta a slow filozófia népszerűsége szárnyal: Slow Travel, Slow Fashion, Slow Dating.

A Libri Black Friday-re kínált, alternatív javaslata megmutatja a lelassulás mindennapos gyakorlatát, és az olvasás pozitív élettani hatását. A jó olvasmányélmény ugyanis elősegíti a nyugodt kikapcsolódást, fejleszti a koncentrációs képességet, és gazdagítja az érzelemvilágot is. Ha eleged van a felületes megoldásokból, az állandó kifogásokból, és érdekelnek a hasznos praktikák, módszerek, csatlakozz a Libri ÉletMood: Slow Friday programjához! A részvétel regisztrációhoz kötött, az esemény facebook oldalán lehet rá jelentkezni, ahol egyébként élőben is lehet majd követni a beszélgetést. A szervezők a közönség véleményére és kérdéseire is kíváncsiak, a párbeszédet pedig értékes nyereményekkel honorálják.

A Slow Friday mellett mással is készül a Libri az idei vásárlásrohamra: könyvesboltjaiban az olvasók által ezen a hétvégén elköltött összegért cserébe 10 vidéki város könyvtárának adományoz nagy értékű könyvcsomagot. Ha már mindenképpen vásárolsz a Black Friday-en, tedd úgy, hogy közben az olvasás, a lelassulás és a stresszmentesebb mindennapok élményét adományozod másoknak!

Lead fotó: Pexels /Thought Catalog/

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Lifestyle
Lifestyle
Szerencsések azok, akik az alábbi három csillagjegyben születtek - nekik ugyanis remek hetük lesz!
Lifestyle
Az alábbi három csillagjegy egyike alatt születtél? Akkor várhatóan a te hetedet is próbatételek nehezítik meg.
Fashion&Beauty
A forró hónapok megérkezésével nemcsak a ruhatárunk frissül fel könnyed, szellős darabokkal, hanem a sminkünk is új, élénkebb és frissebb irányt vesz.