Létezik a lélekvándorlás? Egy nap középkorú spanyol nőként ébredt a magyar tini

Írisz egyik este 16 éves magyar lányként feküdt le aludni, de reggel már egy 43 éves spanyol munkásnőként ébredt fel. Ez a hihetetlen lélekvándorlás egész Budapestet lázban tartotta.

Egy éjszaka alatt több mint 25 évet öregedett fejben

A harmincas évek közepén egy hihetetlen történet tartotta lázban Budapest lakosságát, amikor egy délutáni bulvárlap beszámolt a szenzációs történetről, ami azt bizonyította: lehetséges a lélekvándorlás. Az Újságmúzeum cikke alapján a történet két évvel a cikk megjelenése előtt, 1933-ban kezdődött, amikor a tizenhatéves Írisz egy este nyugovóra tért a családja hűvösvölgyi villájában, és bár a következő reggelen is ugyanott ébredt, valami végleg megváltozott: már nyoma sem volt a budapesti tininek, a helyét átvette egy 43 éves spanyol munkásnő, aki csak spanyolul beszélt, nem ismerte fel a szüleit és állandóan Pedrót, a szerelmét emlegette.

Az újság, amely évekkel később felkapta a sztorit, meg is látogatta a családot, ahol az amúgy csinos lánnyal is szót válthattak, aki váltig állította, hogy őt nem Írisznek hívják, hanem Lucia Altarez de Salviónak, Madridban született és Pedro Salviónak a felesége, valamint 14 gyermek édesanyja.

További részleteket is megosztott az életéről, miszerint 1894-ben született a Calleoscura 7. szám alatti bérházban, és hogy bár Pedrót eleinte nem szerette, de hozzá adták feleségül, aztán 1933 augusztusában a tüdőbaj vitte el. Másnap pedig felébredt a magyar Írisz testében. Az újságíró kérésére később spanyol népdalokat énekelt, sőt, még a nevét is leírta, teljesen más írásképpel, mint ahogyan korábban Írisz rajzolta a betűket.

Írisz édesanyja a lélekvándorlás pillanatát is részletesen elmesélte. Mint mondta, a kislánya rosszul érezte magát azon a bizonyos estén, aztán egy nagyon sóhajtott és az anya érezte, kamasz lányával valami egészen különös történik. Másnap reggel aztán kiugrott az ágyából és számukra egy érthetetlen nyelven kezdett kiabálni és rohant össze-vissza a házban. Annyit értettek, hogy Madridot és egy Pedro nevű valakit emleget.

Cikkünk folytatódik, lapozz!

Oldalak