Lehallgatás ellen: ezzel az egyszerű trükkel megnehezítheted a hackerek dolgát

A tippet az amerikai hírszerzési bizottság egy tagja osztotta meg. A módszer egyszerűbb, mint gondolnád, de magadtól nem jutna eszedbe.

Megnehezíteni a kémek dolgát

Az elmúlt időszakban nagy port kavart a hír, miszerint a Pegasus nevű kémprogrammal több tucat országban hallgattak le állampolgárokat. Emiatt is időszerű megosztani Angus King telefonos lehallgatás elleni tippjét. King Maine állam független szenátora, illetve az amerikai szenátus hírszerzési bizottságának tagjaként is tevékenykedik. A politikus a közelmúltban azt javasolta a beosztottjainak: rendszeresen indítsák újra a mobiltelefonjukat, mivel ezzel megnehezíthetik a hackerek munkáját – szúrta ki a Szabad Európa.

Angus King az Associated Pressnek nyilatkozva elmondta, hogy amióta a kongresszus hírszerzéssel foglalkozó bizottságának tagja lett, a rutinja része, hogy nagyjából hetente egyszer kikapcsolja és visszakapcsolja a mobiltelefonját.

King valójában az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) telefonos biztonsággal kapcsolatos útmutatását követi. Az elektronikus hírszerzésért is felelős ügynökség tavaly tett közzé egy kézikönyvet arról, hogyan akadályozhatják meg a mobiljuk megfigyelését azok, akik valamilyen okból megfigyelés célpontjai lehetnek. Az egyik tanácsuk: időnként kapcsoljuk ki, majd kapcsoljuk vissza a mobilunkat.

Miért működik ez a trükk? A következő oldalon kiderül, lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2