Lifestyle

Fogadjunk, hogy te is rosszul csinálod! Így kell helyesen használni a naptejet

Ha megfogadod a most következő tanácsokat, többé nem bakizol!

Kétóránként kenjük be magunkat

A napégés a nyári strandolás mindenki számára ismert - és elég kellemetlen - következménye. Könnyedén elkerülhetjük azonban, ha megfelelő módon védekezünk. Különösen akkor kell erre figyelnünk, ha extra érzékeny a bőrünk, de egyébként is ajánlatos betartanunk néhány alapszabályt a naptej használatával kapcsolatban. A Business Insidernek adott nyilatkozatában John Zampella bőrgyógyász leszögezte, hogy kétóránként érdemes lenne bekennünk magunkat naptejjel, még akkor is, ha nem strandolunk, hanem az utcán sétálunk vagy más tevékenységet végzünk a szabadban. Zampella azt mondja, hogy ha délelőtt 10 óra körül bekenjük magunkat egy 50-es faktorszámú naptejjel, az déli 12 órára már csupán annyi védelmet biztosít bőrünknek, mintha egy 10-es faktorszámú terméket használtunk volna. Szerinte 30-as faktorszám alatt nem is érdemes naptejet vásárolnunk.

Lapozz, még nincs vége!

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Sajnos számos okból tapasztalhatunk hajhullást életünk során, legyen szó akár a koronavírus szövődményeiről, vagy éppen a mindennapos stresszről. Bármi is az ok, a hajhullás olykor nagyon...
Fashion&Beauty
Egy régiúj hajszíntrend látott napvilágot, amely biztosan megosztó lesz a nők körében. Ha mégis bevállalnád (mert miért ne tennéd), akkor mutatunk néhány képet inspirációként.
Fashion&Beauty
A miniszoknyák nemrégiben újra visszajöttek a divatba. De azt tudtad, hogy korábban a feminizmus egyik jelképe volt ez az ikonikus darab?