Meglett a pontszámod? Ez a tökéletes laptop, ha egyetemre készülsz

Csütörtök este végre kiderültek az idei felvételi ponthatárok, aminek köszönhetően több ezren folytathatják tanulmányaikat szeptembertől immár a felsőoktatásban. Az egyetemi évekre történő felkészülés persze szinte azonnal megkezdődik, kezdve az albérletkereséstől az órarend összeállításán át egy megbízható laptop beszerzéséig. Cikkünkben eláruljuk, utóbbihoz miért lehet tökéletes választás az ASUS VivoBook S14. (x)

Egy kis nosztalgia

Bár már nagyon nem most volt, de a mai napig tisztán emlékszem az első laptopomra, amit én speciel kifejezetten az egyetemi éveim alatt használtam. A sors huncut fintora, hogy az is épp egy ASUS készülék volt, méghozzá egy hófehér, alig 10"-os Eee PC, amit egy Pöttyös Túró rudi nyeremenyjátékon nyertem épp a sulikezdés előtt. Cserkészbecsszó, tényleg így történt, s bár a sok költözés során valahol elkeveredett a drága, máig nagy szeretettel gondolok rá.

Éppen ezért, ahogy kibontottam az ASUS VivoBook S14 dobozát, egy kicsit nosztalgikus érzés kerített hatalmába, - lehet hogy csak az egyező szín, vagy a márka miatt - de jó volt emlékezni rá, mennyi mindenre is használtam a saját készülékemet a legszebb éveim alatt. S bár a laptoptrendek már korántsem ugyanazok, mint 10 évvel ezelőtt, és nem csak a dizájn, hanem a technológia szempontjából is komoly fejlődésen mentek keresztül, azért mégis van néhány olyan sarkalatos szempont, amit még mindig érdemes szem előtt tartanunk a vásárlásnál. A VivoBook S14 pedig épp ebben a témában mozog rendkívül otthonosan.

Merj önmagad lenni

Egy új környezetben az ember igyekszik minél alkalmazkodóbb lenni, hogy a közösség mihamarabb elfogadja, az egyetemi évek azonban pont arról szólnak, hogy megtaláljuk a saját hangunkat és merjünk önmagunk lenni. Merész, de mégis rendkívül elegáns megjelenésével az ASUS VivoBook S14 is éppen ezt a hozzáállást képviseli, az egyedi színváltozatok (lázadó fekete, gaia zöld, elszánt vörös és ábrándosfehér) között pedig mindenki könnyedén megtalálhatja a személyiségéhez leginkább passzoló darabot.

A gyémántmetszett élekkel és texturált borítással ellátott készülék egyediségét még inkább kihangsúlyozandó, a klaviatúrán egy nagyon menő, neon szegéllyel ellátott Enter billentyűt is találunk, amit a tervezők azért szerettek volna még inkább kiemelni, hogy ezzel jelképezzék, az Enter lenyomásával mindig valamire elszánjuk magunkat, döntést hozunk vele. Bár őszintén megvallva, az előbbi gondolatmenet magamtól sohasem jutott volna eszembe, mindettől függetlenül ez a neon dizájn nagyon bejövős, így hát ha már valaki lemodellezte, tényleg kár lett volna kihagyni belőle.

Nem korlátozhat tér vagy idő

A VivoBook S14 azon felül, hogy tényleg szuper dizájnnal rendelkezik, számos más praktikus tulajdonsággal is bír. Ami a hordozhatóságot illeti, mindössze 1,4 kg-os súlyának és ultrakeskeny profiljának (15,9 mm) köszönhetően könnyedén utazhatunk vele a mindennapok során, a vékony kávákkal ellátott, 14 hüvelykes Full HD IPS kijelzőn pedig kényelmesen filmezhetünk is egy-egy hosszabb út alkalmával. A széles betekintési szög és kivételes színhűség nagy segítséget nyújthat a különböző projektek készítése során is, legyen szó órai prezentációról, szabadidős Instagram képek szerkesztéséről, vagy éppen élményvideók vágásáról.

Mert ami biztos, hogy az elkövetkezendő években élményekből nem lesz hiány. Amiből viszont igen, az az idő. A VivoBook S14-gyel azonban nem fordulhat elő, hogy ne állna rendelkezésünkre, még ha mi egy kicsit el is számoltuk magunkat, gyorstöltés funkciójának köszönhetően ugyanis mindössze 49 perc alatt tölthetjük 60%-ra lemerült akkumulátorunkat. Ami pedig a kárba veszett idő behozását illeti, erről az Intel Wi-Fi 6 (802.11ax) gondoskodik, ami szupergyors hálózati sebességet nyújt, így pl. a nagyobb fájlok gyors továbbítása sem okozhat gondot.

Neked dolgozik

A VivoBook S14-gyel tényleg minden elemében arra törekszik, hogy a kezünk alá dolgozzon, kezdve a szuper háttérvilágításos billentyűzettől - ami magyar kiosztással kapható itthon - egészen a pedig a trackpad-be épített NumberPadig. Ez nem jelent mást, mint hogy a touchpad ikont megérintve az érintőpad könnyedén LED-es megvilágítású numerikus billentyűzetté alakítható, ami jelentősen megkönnyítheti a dolgunkat a folyamatos számbevitellel járó feladatok során.

Az ASUS VivoBook S14-et éppen ezért nem csak egyetemre készülőknek ajánljuk jó szívvel, hanem azoknak is, akik a munkájukban is szeretik kombinálni az egyediséget és a professzionalizmust. A készülék hazánkban többféle konfigurációban is elérhető, már 240.000 Ft alatti kezdőáron. További részletek és információk ITT.

Oldalak