Lifestyle

Életveszélyes és mérgező mind: ez az 5 kerti növény akár meg is ölheti a kutyádat - Tartsd őket tőlük távol!

Ezek a népszerű, sokak által kedvelt virágok szívmegállást is okozhatnak kis kedvenceinknek, így ha boldog kutyatulajdonos vagy, jobb, ha nem ültetsz belőlük a kertbe.

Tiltólistás mind

Végre beköszöntött a tavasz, ami egyet jelent a jó idővel, kirándulásokkal, a természetben tett nagy sétákkal, valamint a kertben tartott grillpartikkal és lazulással. Persze ilyenkor a veteményesben és a virágokkal is sok a teendő, hiszen a növények többsége most nyílik. A népszerű tavaszi virágok többsége azonban káros hatással lehet négylábú házi kedvenceinkre, ezért érdemes alaposan átgondolni, mit ültetünk a kertbe, ugyanis egyes növények gyomorrontást, bőrirritációt, súlyosabb esetekben pedig akár szívleállást is okozhatnak a kutyáknak. Galériánkban mutatjuk a tiltólistás virágokat, amiktől jobb, ha távol tartod háziállatod!

A tavasz egyik hírnöke, a nárcisz a kutyákra és a macskákra nézve is mérgező, ugyanis tartalmaz egy likorin nevű káros vegyületet, amely hasi fájdalmat és hasmenést is okozhat az állatoknak. Bár nem gyakori, olykor túlságosan alacsony lehet tőle a vérnyomásuk is, ehhez pedig még csak el sem kell fogyasztaniuk a növényt - a tünetekhez elég az is, ha megisszák azt a vizet, amiben a virágot tartottuk, ami szintén mérgező számukra.
Kattints a további képekért!

Nagyon különböző tulajdonságokkal rendelkeznek azok az emberek, akik macskát választanak háziállatként, és azok, akik inkább a kutyát részesítenek előnyben – ezt pedig egy kutatás is alátámasztotta.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Lifestyle
Sztárok
Apák napja alkalmából Katalin megosztott egy friss fotót, ahol Vilmos látható három gyermeke társaságában, ám a kép sokkal többet üzen, mint azt egyesek gondolnák.
Lifestyle
Szakértői tippek a fájdalmas napégés enyhítésére és a hámlás megelőzésére.
Lifestyle
A Kos megdöbbentő felismerést tesz. Napi horoszkóp!