Az állatorvos tanácsai: így védd meg kutyád egészségét a szeszélyes téli időben

A mínusz és plusz fokok váltakozása nem tesz jót a kedvenceknek.

Elindult a Rex Kutyaotthon Alapítvány blogja

Imádod az állatokat, és szeretnél többet tudni róluk? Esetleg tenni is szeretnél értük? Akkor látogass el az Állatsziget blogra - kattints ide a cikkekért!

Megviseli a kutyákat a szeszélyes tél

Az utóbbi években egyre szeszélyesebb tél nemcsak minket, hanem kedvenceinket is megviseli. Igyekszünk alkalmazkodni, de olykor mégis rossz döntést hozunk, ami akár az állat megbetegedéséhez is vezethet. A Rex Alapítvány munkatársai ezért összegyűjtötték azokat a leggyakoribb problémákat, amikkel a gazdik a szakemberekhez fordultak az év első hónapjában. A cél, hogy ezzel is segítsék a hirtelen jövő mínuszok és az azokat követő plusz 10 fokok átvészelését.

Nem feltétlenül lusta az, aki nem sétál

Egyáltalán nem biztos, hogy a lustaság az oka annak, ha házikedvencünk az elmúlt időszakban kevésbé lelkesedik a sétáért. A hirtelen hőmérsékletváltozás és a frontok fellobbanthatják ízületi problémákkal küzdő kedvenceink tüneteit. Erre gyanakodhatunk, ha a jószág reggelente nehezebben kel fel, óvatosan mozog, nem szívesen sétál vagy esetleg sántít. „A tünetek hátterében leggyakrabban az elöregedő ízületetek krónikus gyulladása miatt kialakuló fájdalmak állnak” – emeli ki dr. Király Péter, a Rex Alapítvány alapítója. – „Súlyos esetben az ízületi elfajulás következtében a fájdalom állandósul. Az állat sajgó ízületeit próbálja tehermentesíteni, és ez tartós sántasághoz vezethet. Ha ilyen tüneteket észlelünk, forduljunk állatorvoshoz, aki olyan gyógyszert ad a kutyusnak, amely visszaadja a mozgás örömét, valamint biztonságosan szedhető hosszútávon is.”

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!