Dolgok, amiket a legtöbb újdonsült gazdi elront, amikor kölyökkutya kerül a házhoz

Gazdiként a lehető legjobbat szeretnénk kutyusunknak az első perctől fogva, ahogy csatlakozik a családunkhoz. Tapasztalat hiányában azonban bizony könnyedén előfordulhatnak olyan baklövések, amiket aztán csak nagy nehézségek árán, vagy talán soha nem tudunk orvosolni. Összeszedtük a leggyakoribb malőrőket, amiket a legtöbb újdonsült gazdi elkövet. (x)

Felesleges, szükségtelen vásárlások

Az újdonsült gazdik bizony hajlamosak mindenféle csörgő, pörgő és villogó játékot, szebbnél szebb nyakörveket, bilétákat, hámokat és ruhákat, pihe-puha hordozókat, takarókat, fekhelyeket összevásárolni az új családtagnak. Mindez teljesen felesleges, mert a kutyusnak biztosan nem lesz szüksége mindenre, esetleg még azelőtt kinövi azokat, hogy felavathattátok volna őket. Bár jól tudjuk, hogy ez bizony nem könnyű dolog, érdemes a realitások talaján maradni, és a valóban szükséges kiegészítőket megvásárolni számára.

Teret adsz a könyörgésnek

Teljesen mindegy, hogy mit szeretne elérni a kutyus, ha engedsz a könyörgésnek – esetleg követelőzésnek -, az sajnos semmi jóra nem vezet. Ne feledd, a kölyökkutya folyamatosan tanul és fejlődik, életének első néhány hónapjában begyűjtött tapasztalatok kulcsfontosságúak. Ha már ekkor nasiztatod őt főzés vagy étkezés közben, később is elvárja majd. Ha ekkor felengeded a kanapéra vagy az ágyra, később is melléd akar majd kuckózni, teljesen jogosan. Légy következetes a kezdetektől! Tudd, hogy mire szeretnéd megtanítani kedvencedet, és tartsd magad ahhoz az első naptól fogva!

Nem fektetsz elég nagy hangsúlyt a megfelelő táplálásra

A megfelelő, a kutyus korára és súlyára szabott táplálkozás a kulcs kedvencünk egészséges és boldog életéhez, ez nem is kérdés. Elengedhetetlen tehát, hogy mancsos pajtásunk a kezdetektől fogva a lehető legkiválóbb eledelt fogyassza. A sok-sok friss hús és a minőségi alapanyagok nem hiányozhatnak kiskedvencünk tápjából, hiszen a kutya húsevő, ráadásul a megfelelő fejlődéshez és növekedéshez szervezetüknek speciális támogatásra van szüksége.

A PLATINUM Natural Puppy Chicken kölyök kutyatápban minden megtalálható, amire az újdonsült családtagnak szüksége lehet. Az eledel 73% friss, emberi fogyasztásra is alkalmas csirkehúsból készül, azonban felnőtt kutyatápjaik is bátran adhatók az új családtagnak a kölyök kutyatáp adagolási útmutatójának megfelelően, ha a kutyus eléri a 4 hónapos kort. A húsos, szaftos falatokról tesz tanúbizonyságot a tény, miszerint 1 kg PLATINUM száraz kutyatáp 1,27 kg friss, emberi fogyasztásra is alkalmas húsból készül, amelyhez valóban csak a legkiválóbb minőségű alapanyagok kerülhetnek: zöldségek, gyümölcsök, hidegen sajtolt olajok, gyógynövények, vitaminok. Az egészséges fejlődést és az ízületek védelmét többek között a zöldhéjú kagyló kivonat és a K-1 vitamin biztosítja. Mivel az eledelek nem extrudálással, hanem kíméletes eljárással, 95 °C-on történő párolás során nyerik el végső formájukat, megőriznek minden értékes, természetes tápanyagot, ráadásul nem duzzadnak meg kedvencünk gyomrában, nem okoznak puffadást. A PLATINUM kutyaeledelek egyszerűen éppen olyanok, mintha azokkal egy kutyus kívánságait váltották volna valóra! A PLATINUM nagyon húsos termékeiért, és a Puppy Chicken kölyök kutyatápért irány a PLATINUM kutyatáp webáruház!

Nem vagy elég türelmes

A kutyus tanításának titka nem csupán a következetességben rejlik, hiszen a türelem legalább ennyire fontos. Valószínűleg nem lesz szobatiszta az első próbálkozásra, feltehetően nem tanulja meg rögtön az első napon, hogy hol a helye, és hidd el, amikor azt hiszed, kedvenced már tökéletesen ismeri az általad emlegetett vezényszavakat, még akkor is előfordulhatnak bakik. Egy szó mint száz, légy türelmes a kutyával, de ne hagyd, hogy a fejedre nőjön!

Nem készültél fel eléggé az új jövevényre

Egy kölyökkutya rengeteg időt és energiát igényel, az pedig nem túl szerencsés, ha ezzel akkor szembesülsz, amikor már beköltözött az eb. Igyekezz az első együtt töltött napokat szabaddá tenni, ne tervezz hosszú órákon át tartó elfoglaltságokat, maradj otthon a kutyussal. Előfordulhat, hogy éjszaka nehezebben alszotok majd, hiszen az új bundás családtag hiányolhatja korábbi otthonát, amit hangos nyöszörgéssel ad majd a tudtotokra.

Nem alakítasz ki számára napirendet, vagy folyamatosan megszeged azt

Nagyon fontos, hogy a kutya számára jól tartható napirendet alakíts ki, amihez aztán tartjátok is magatokat. A kutyus ennek köszönhetően tudni fogja, hogyan alakul majd a nap, mikor mentek sétálni, mikor ehet és mikor kezdődik a játék ideje. Az első hónapokban különösen nagy szerepet kap a napirend betartása, hiszen ekkor azt még a kutyus is éppen tanulja.

Oldalak