Közeleg a világvége!

Már egy hónap sincsen hátra a megjövendölt világvégéig, így a vészesen közelgő nap előtt érdemes kicsit informálódnunk a maják jóslatáról, hogy megbizonyodhassunk róla, hogy próféciával vagy rémisztgetéssel állunk szemben.

Végzetes víziók a javából
Nyakunkon a világvége, egyre több kétségbeesett levél kering a világhálón, sokan az öngyilkosság gondolatával játszadoznak, hisz nem akarnak szemtanúi lenni az emberiség hanyatlásának. A kutatók és állítólagos szakértők tömkelege már nem azon vitatkozik, hogy elpusztul-e a világunk, hanem azon, hogy mi fog velünk végezni. A tudományos tények szerint 8 kultúrában is fellelhető valamilyen jövendölés a 2012-es év végével kapcsolatban, ám egyikről sem lehet egyöntetűen állítani, hogy apokaliptikus jóslat lenne. Sokan úgy vélik, hogy ennyi összefüggés nem lehet a véletlen műve, nem beszélhetünk puszta egybeesésekről, míg a szkeptikusok szerint mindössze félreértelmezése tömkelegével és hisztériakeltéssel állunk szemben.

Nibiru, a titokzatos bolygó
Számos teória kering arról, hogy hogyan is fog elpusztulni a bolygónk, de a legismertebbnek talán a Vörös Bolygónak is becézett X-planétával, azaz a Nibiruval való ütközést tartják.

Állítólag már az ősi civilizációk feljegyzései között is találhatunk utalásokat a Nibiru bolygó létezésére, ami 3660 évente a Naprendszerünket is érintő pályára áll, s idén ez a találkozás bizonyul végzetesnek.

Napkitörések
A második legnépszerűbb és leghihetőbb jóslat szerint hatalmas napkitörésre kell számítanunk, hisz 2012-ben érik el a maximumukat a napfoltciklusok, s ez eleinte kisebb zavarokat okoz, később pedig teljesen megsemmisíti bolygónkat.

Egyéb jóslatok
Persze sokan úgy vélik, hogy a környezetszennyezés, a sarki jégtakarók olvadása, a szélsőséges időjárás, egy esetleges meteorbecsapódás és a civilizáció gyors leépülése fogja okozni a véget. Az optimistábbak szerint nem kell a teljes pusztulástól tartanunk, hisz mindössze egy globális változással kell csak megküzdenie az emberiségnek, mely során egy spirituális átalakuláson megyünk majd keresztül, hisz társadalmunk már rég megérett a változásra. A magasabb lét- és rezgésszint időszakát sokan a valódi aranykornak tartják, így azok, akik ebben a teóriában hisznek, vallják, hogy lassan véget érnek földi szenvedéseink, az anyagiak helyett ezután a szellemi dolgok fognak dominálni.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!