A humor mindenre gyógyír - a legjobb mémek a koronavírusról

Összeszedtük azokat a vicces megjegyzéseket, képeket, melyek a járványhoz köthetők. Ezek nem sértőek, nem a helyzet negatív voltára világítanak rá, sokkal inkább azért születtek, hogy bizonyítsák, a legnehezebb időkben is kell, hogy legyen egy kis humorérzékünk.

#maradjunkpozitívak

A koronavírus hirtelen jött, és bár eleinte a legtöbben azt gondolták, hamar távozik is, valamint hogy csak egy újabb jelentéktelen betegségről van szó, ma már mindenki tisztában van azzal, milyen súlyos károkat képes okozni mind társadalmi, mind gazdasági szinten. Sajnos a szakértők azt mondják, a java még hátra van, jelenleg épp a második szakaszba lépünk, Magyarországon most kezdődnek el majd a csoportos megfertőződések. Habár nálunk elég korán felismerték, hogy be kell vezetni a szükséges óvintézkedéseket, illetve a lakosság is hajlik arra, hogy kollektív felelősségtudattal vigyázzunk egymásra, előfordulhat bizony, hogy korántsem vagyunk túl a nehezén. Most körültekintőnek és óvatosnak kell lennünk, mást egyelőre nem tehetünk - vagy talán mégis.

Tudjuk, hogy az emberek zöme hajlamos arra, hogy válság idején is megőrizze a humorérzékét. A koronavírus kapcsán számos mém, illetve poénos megjegyzés, fotó kering már az interneten, amit persze nem mer senki a személyes oldalára posztolni, hiszen az nem lenne túl etikus jelen állás szerint. Fontos azonban, hogy ezekben az időkben se hagyjon el minket a remény és a pozitív hozzáállásunk, mert attól, ha folyton csak a téma rossz oldalát nézzük, nem lesz jobb a helyzet. A média naponta többszáz cikkben közli a különféle aktuális híreket (persze érthető, hiszen a tájékoztatás szükséges), a COVID-19-cel kelünk és sajnos azzal is fekszünk le. Akár a félősebb, akár a kevésbé pánikolós brigádhoz tartozunk, azért abban mindannyian egyetértünk, hogy pesszimizmussal nem jutunk előbbre. Igyekszünk mindent megtenni, hogy minél hamarabb túljussunk a globális vészhelyzeten, hogy a nyarat már tényleg felhőtlenül képesek legyünk élvezni.

Cikkünkben összeszedtük azokat az említett mémeket, melyek a járvány hatására megfogalmazódtak az emberekben. Azért, hogy ne csak mindig arról szóljon a dolog, hányan fertőződtek meg és milyen korlátozások várnak ránk, vagy ne csak állandóan a csapból csillogós-kézmosós fotókat lássuk az Instagramon, felvonultatjuk most ezeket a képeket/videókat/megjegyzéseket, de szeretnénk hangsúlyozni, hogy ezeket nem sértésnek vagy bármilyen, a vírust lealacsonyító, a helyzet súlyosságának kifigurázására vonatkozó posztoknak kell felfogni, sokkal inkább némi humorként, amire sokaknak szüksége lehet jelen szituációban, vagy csak azért, hogy könnyebben megbirkózzunk a mindennapokkal.

Alapvetően senki nem akarna a Péntek 13 című film ijesztő karakterére, Jasonre hasonlítani, de a vírushelyzet bizony megköveteli, hogy példát vegyünk róla.
Kattints a további képekért!

Az illetékesek megjósolták, körülbelül mikor lélegezhetünk fel komolyabban.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!