Szakértők szerint ekkorra érhet véget a koronavírus járvány világszinten

Az illetékesek megjósolták, körülbelül mikor lélegezhetünk fel komolyabban.

Világjárvány

Sokan nem gondoltuk, hogy a mi életünkben megtapasztalhatunk egy olyan világjárványt, mely több hónapra megbénítja, gyakorlatilag ellehetetleníti mindennapjainkat. A koronavírusról bővebben először január elején írtunk, akkor a fertőzés még csak Ázsiában mocorgott, főként a kínai területre koncentrálódva. Néhány hét alatt azonban rohamosan elterjedt szerte a bolygón, ma már mind Ausztrália, mind az Egyesült Államok és Amerika más részei, mind pedig Európa komoly intézkedéseket vezet be annak érdekében, hogy a probléma mielőbb megoldódhasson - persze ehhez az emberek összefogása és felelősségtudata is szükséges.

Az Egészségügyi Világszervezet és a nemzetek kormányai többször felhívták a lakosok figyelmét arra, hogy ebben a bizonytalan és nehéz időszakban az a legfontosabb, hogy megakadályozzuk a járvány továbbterjedését, így az a legokosabb döntés, ha aki csak tud, otthon marad. Magyarországon is életbe lépett a rendelet, miszerint bezárnak a szórakozóhelyek, a mozik, az éttermek és kávézók is csak délután 15 óráig tarthatnak nyitva, és tekintve, hogy lassan a csoportos megfertőződés szakaszába lépünk, ezeknél szigorúbb rendelkezésekre is számítanunk kell.

A COVID-19-cel kapcsolatban azért is merül fel mindenkiben annyi kérdés, mert új vírusról van szó, amiről keveset tudunk, védekezni ellene pedig leginkább csak azzal lehet, ha betartjuk a szabályokat, kezet mosunk, megerősítjük az immunrendszerünket és házi karantént rendelünk el magunknak. Talán egy dolog foglalkoztatja az egész világot most leginkább a témában: mikor érhet véget az őrület? Erre próbáltak választ adni a szakértők.

Cikkünk folytatódik...

Fotó: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!