Elvileg még nem is lehetne, de sok magyar máris megkapta a harmadik oltást

Van, akit itthon oltottak be nem hivatalosan, de olyan páciens is akadt, aki külföldre utazott, hogy megkaphassa a vakcinát.

Sokan alternatív megoldásokat keresnek

Az ATV Híradója egy friss riportban arra emlékeztet, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök - aki egyébként múlt pénteken jelentette be, hogy Magyarországon is kérhető lesz a harmadik oltás - annak idején a Süsü, a sárkány című rajzfilmből idézett, mielőtt Sinopharm-vakcinában részesítették februárban. A kormányfő hangsúlyozta, hogy ezt az oltóanyagot szerette volna.

Az ATV Híradója szerint azonban hétezer olyan magyar állampolgár, aki a Sinopharm-vakcina dacára semmilyen védettséget sem szerzett, nemrégiben Facebook-csoportba tömörült, hogy megoldást találjanak az egyre zavaróbb problémára. A riportból az is kiderül, hogy egy neve elhallgatását kérő házaspár külföldre utazott annak érdekében, hogy megkaphassa a harmadik vakcinát.

Egy új, részletes magyar kutatás szerint a hatvan év felettiek negyede esetében nem hatásos a Sinopharm. A Facebook-csoport létrehozója szerint sokan azért keresnek alternatív megoldásokat mert nagyon kétségbeesettek vagy mert tartanak tőle, hogy harmadik oltásként is a kínai vakcinát kapnák.

Fotó: 123rf

Lapozz, még nincs vége!

Oldalak

  • 1
  • 2