Mindenki rosszul használta eddig a konzervnyitót: így kellene valójában
Kinyitni egy konzervet pofonegyszerű feladatnak tűnik, ám ha nem a helyes módszert használva végezzük a műveletet, a fedél könnyen beleeshet a konzerv belsejébe – ez elkerülhető egy apró kis trükkel, cikkünkből megtudhatod, miről is van szó pontosan.
Te próbáltad már így?
Szinte nincs olyan háztartás, ahol ne lenne megtalálható legalább egy konzervnyitó, amely egyetlen otthonból sem hiányozhat, hiszen gyakorlatilag elengedhetetlen a konyhában sürögve-forogva. A konzervdobozokat ugyanis ezzel a legkönnyebb kinyitni, hiszen a hegyes vágóél végig siklik a konzervfedél pereménél, így a légmentesen lezárt babot, kukoricát vagy épp sűrített paradicsomot pillanatok alatt kinyithatjuk vele, és kezdődhet a főzés. Igen ám, de a hagyományos, régi stílusú konzervnyitót szinte minden ember rosszul használja – galériánkban mutatjuk, hogy kellene valójában, hogy a konzerv teteje a felnyitás során vagy épp végén ne essen bele a konzerv belsejébe!
Liszt a fagyasztóban? Ezen első hallásra sokan megdöbbenhetnek, pedig egyáltalán nem butaság ezt az alapélelmiszert a konyhaszekrény vagy a spájz helyett szó szerint hűvösre tenni, cikkünkben azt is eláruljuk, miért!