Lifestyle

Mindenki rosszul használta eddig a konzervnyitót: így kellene valójában

Kinyitni egy konzervet pofonegyszerű feladatnak tűnik, ám ha nem a helyes módszert használva végezzük a műveletet, a fedél könnyen beleeshet a konzerv belsejébe – ez elkerülhető egy apró kis trükkel, cikkünkből megtudhatod, miről is van szó pontosan.

Te próbáltad már így?

Szinte nincs olyan háztartás, ahol ne lenne megtalálható legalább egy konzervnyitó, amely egyetlen otthonból sem hiányozhat, hiszen gyakorlatilag elengedhetetlen a konyhában sürögve-forogva. A konzervdobozokat ugyanis ezzel a legkönnyebb kinyitni, hiszen a hegyes vágóél végig siklik a konzervfedél pereménél, így a légmentesen lezárt babot, kukoricát vagy épp sűrített paradicsomot pillanatok alatt kinyithatjuk vele, és kezdődhet a főzés. Igen ám, de a hagyományos, régi stílusú konzervnyitót szinte minden ember rosszul használja – galériánkban mutatjuk, hogy kellene valójában, hogy a konzerv teteje a felnyitás során vagy épp végén ne essen bele a konzerv belsejébe!

Minden emberrel előfordult már életében legalább egyszer, hogy a konzerv fedele a felnyitás végén beleesett a doboz belsejébe, amiben már az étel található – ez egyáltalán nem higiénikus, és nem is túl gusztusos látvány.
Kattints a további képekért!

Liszt a fagyasztóban? Ezen első hallásra sokan megdöbbenhetnek, pedig egyáltalán nem butaság ezt az alapélelmiszert a konyhaszekrény vagy a spájz helyett szó szerint hűvösre tenni, cikkünkben azt is eláruljuk, miért!

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Bár a brit királyi család életét számos szigorú szabály és kötelezettség terheli, olykor azért mégis bepillantást nyerhetünk életük apró részleteibe, például, hogy mely fogásokat kedvelik a leginkább...
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.
Sztárok
Vilmos herceget nagyon bántja, hogy családtagjai gonosz ragadványnevet találtak ki neki, amivel olykor-olykor cukkolni szokták őt.